Cezar Preda: Mihail Neamţu face parte din Alianţa partidelor de dreapta, va fi alături de ea

Cezar Preda: Mihail Neamţu face parte din Alianţa partidelor de dreapta, va fi alături de ea
Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, astăzi, la Biroul Electoral Central, că Mihail Neamţu, liderul Noua Republică, face parte din această construcţie politică a Alianţei partidelor de dreapta şi că membrii formaţiunii vor candida în cadrul acestei construcţii.

"Mihai Neamţu s-a consacrat ca susţinător al acestei construcţii încă din prima zi. A luptat foarte mult, a depus multă energie, a strâns oameni lângă domnia sa, însă naivitatea, tinereţea, neştiinţa acestui hăţiş al modul în care se înregistrează partidele politice l-au făcut să fie în imposibilitatea de a fi partid acum", a spus Preda.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PDL, Neamţu "va fi alături de această alianţă şi este în interiorul acestei alianţe, iar membrii săi vor candida în numele partidelor care compun această alianţă".

"Noi am plecat în această construcţie cu patru partide şi, chiar dacă semnatare sunt trei partide, Mihai Neamţu face parte din această alianţă", a precizat Preda.

Despre atacuri venite de la Noua Republică la adresa lui Mihai Răzvan Ungureanu, Cezar Preda a comentat: "Cred că încercaţi să reîncălziţi un subiect, o ciorbă reîncălzită. S-a spus l-a timpul potrivit, sunt mici derapaje de început (..) Noi le-am înţeles, le-am tolerat şi îmi dau seama că ele deja s-au dus în zona neinteresantului şi neimportantului. Important este ca ne-am înţeles toţi rolul".

Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (Forţa Civică) şi Aurelian Pavelescu (PNŢCD) au semnat, duminică, protocolul Alianţei partidelor de dreapta, la sediul central al PDL. Ulterior, cererea de înregistrare a Alianţei a fost depusă la Biroul Electoral Central.

Liderii celor trei partide au precizat că în perioada următoare se va finaliza platforma-program a alianţei, precum şi programul de guvernare, astfel încât până la sfârşitul lunii septembrie forurile decidente ale celor trei formaţiuni să parafeze şi aceste documente.

Totodată, cei trei lideri de partide şi-au exprimat convingerea că noua alianţă nu va avea probleme în a stabili candidaţii pe listele comune pentru alegerile parlamentare.

Conform protocolului, denumirea completă a alianţei electorale este "Alianţa România Dreaptă", cu denumirea prescurtată "ARD" şi are ca siglă conturul stilizat al unei inimi, în interiorul căreia sunt înscrise iniţialele "ARD", sub care se află denumirile prescurtate ale celor trei partide PDL-FC-PNŢCD.

Partidul Noua Republică nu a putut semna protocolul Alianţei România Dreaptă din cauza faptului că înregistrarea partidului la tribunal a fost contestată şi nu mai era timp pentru rezolvarea acestei situaţii, după cum a declarat, miercuri, liderul PNR, Mihail Neamţu.

Neamţu preciza, într-o conferinţă de presă, că PNR era în situaţia de a fi obţinut, în 28 iunie, o decizie favorabilă privind înregistrarea partidului la Tribunalul Bucureşti, dar între timp a apărut o contestaţie care practic blochează înregistrarea.

El a explicat că traseul dosarului a fost blocat între Tibunal şi Curtea de Apel, iar Curtea de Apel va rezolva situaţia în 15 zile, fiind prea târziu ca PNR să semneze protocolul alianţei.

Neamţu menţiona că, pentru respectarea calendarului electoral, protocolul alianţei trebuie semnat până luni.

Mihail Neamţu a mai spus că Noua Republică rămâne partener al alianţei în Comisiile de selectare a candidaţilor, de integritate şi Comisia politică şi că partidul nu este împiedicat să participe la procesul de selectare a candidaţilor.

"Noua Republică explorează, în acest moment, căi şi soluţii juridice pentru a avea candidat care să participe pe listele alianţei, la alegeri. Avem sentimentul că vom găsi o soluţie până marţi, miercuri. Noua Republică va avea zeci de candidaţi", a adăugat Mihail Neamţu.

Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (ICCD), Mihail Neamţu (PNR), Aurelian Pavelescu (PNŢCD) şi Adrian Papahagi (FCD) au semnat recent un manifest politic comun, reprezentând un preambul la protocolul de formare a alianţei de centru-dreapta.

 

Etichete
Comenteaza