Crin rupe alianţa PSD-PC-UNPR la Cluj

Crin rupe alianţa PSD-PC-UNPR la Cluj
Conservatorii clujeni profită de atacurile lansate de la Cluj de Crin Antonescu la adresa PSD pentru a se plânge de modul în care sunt trataţi de social-democraţi.

Conservatorilor clujeni pare a nu le prii nici o alianţă politică. Atâta vreme cât au fost parteneri ai PNL în cadrul Alianţei de Centru-Dreapta, s-au plâns în repetate rânduri că erau ignoraţi de liberali, deciziile în interiorul USL Cluj fiind luate fără consultarea oamenilor lui Şerban Rădulescu. Lucrurile au mers până acolo încât, la alegerile locale din 2012, în municipiul Câmpia-Turzii, PC a avut propriul candidat la funcţia de primar, concurând cu candidatul USL. Scenariul pare a se repeta. De această dată ţinta nemulţumirilor sunt social-democraţii, cărora li se reproşează continuarea colaborării cu PNL şi ignorarea PC şi UNPR.

Pornind de la un atac lansat de Crin Antonescu la adresa PSD de pe scena Casei de Cultură a Studenţilor, căruia social-democraţii cluujeni nu i-au dat o replică, liderul PC Cluj, Şerban Rădulescu, lansează un atac fără precedent la adresa PSD Cluj. „Din păcate, organizaţia Cluj a PSD ignoră evidenţa, şi anume că PNL a ieşit din alianţa care a câştigat alegerile din 2012. Mai mult decât atât, PSD Cluj refuză să fie solidar în acţiunile şi politica partidului dictată la nivel central şi să ia atitudine faţă de organizaţia Cluj a PNL, preferând să continue o colaborare, probabil, bazată pe nimic altceva decât interesele personale comune. Partidul Conservator Cluj remarcă faptul că au trecut atâtea zile de la discursul jignitor şi umilitor al preşedintelui PNL ţinut la Cluj la adresa PSD, iar organizaţia clujeană a PSD nu a reacţionat în niciun fel. Coabitarea PSD Cluj - PNL Cluj şi ignorarea aliaţilor electorali PC şi UNPR obligă conservatorii clujeni la o regândire a viitoarelor poziţionări politice locale. Esenţial pentru Partidul Conservator Cluj este respectarea angajamentelor luate faţă de electoratul nostru. Interesele clujenilor sunt şi interesele noastre, mai presus decât orice interese politicianiste de conjunctură", se spune în comunicatul semnat de liderul PC Cluj, Şerban Rădulescu.

El a admis, pentru ziuadecj.ro, că organizaţia sa ar dori să participe nla redistribuirea funcţiilor din instituţiile deconcentrate deţinute încă de liberali. „Nici măcar n-am semnat la Cluj protocolul alianţei PSD-PC-UNPR, n-am avut nici o discuţie legată de instituţiile deconcentrate, cum ar fi fost normal într-o nouă alianţă guvernamentală", s-a plâns Rădulescu. El susţine că prin „regândirea viitoarelor poziţionări politice locale", nu s-a referit la căutarea unor noi parteneri politici. „În anumite momente politice care impun o decizie, vom lua decizia în funcţie de interesele noastre şi ale clujenilor şi mai puţin în funcţie de interesele unei alianţe şchioape", a explicat Rădulescu.

Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan consideră că există o colaborare normală la Cluj între PSD şi ceilalţi doi parteneri de guvernare, dar nu renunţă nici la colaborarea locală cu liberalii. „Nu vreau să comentez ce spune domnul Rădulescu. Am discutat cu domnia sa ce urmează în continuare ca activităţi, a desemnat un coordonator adjunct de campanie, cu care trebuia să mă întâlnesc luni, dar a plecat Bucureşti. Chiar dimineaţă am discutat cu domnul Dimitriu (preşedintele UNPR Cluj Ştefan Dimitriu - n.red.), aşa că nu văd vreo problemă de colaborare în alianţă. Pe de altă parte, la nivel central s-a stabilit foarte clar că, la nivel local, PSD poate colabora cu orice partid. În Cluj, în 2012, am început un proiect comun cu liberalii, pe care vrem să-l ducem la capăt, aşa cum ne-au cerut-o alegătorii. Probabil domnul Rădulescu nu s-a informat corect, dar domnul Ponta a spus în repetate rânduri că doreşte refacerea USL", a comentat Lăpuşan. Liderul UNPR Cluj, Ştefan Dimitriu, n-a putut fi contactat.

 

Comenteaza