Cristea îi susţine pe jurnaliştii de la Tribuna

Cristea îi susţine pe jurnaliştii de la Tribuna
Deputatul PSD de Cluj, Aurelia Cristea şi-a manifestat, într-un comunicat de presă, susţinerea pentru jurnaliştii revistei culturael Tribuna. "Există abuzuri din partea managerului. Nu poţi face cultură cu bâta, aşa cum nu poţi face performanţă prin presiuni inutile şi răfuieli mărunte", a precizat parlamentarul.

„Doresc să-i asigur, în primul rând, pe jurnaliştii revistei Tribuna că vor avea în mine un susţinător şi un partener de dialog. Mesajul meu este îndreptat şi către scriitorii clujeni, membri sau nu ai Uniunii Scriitorilor, şi care au criticat în repetate rânduri situaţia degradantă în care a ajuns revista de cultură. Scrisorile lor deschise nu au rămas fără efect. Apoi, îi transmit preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horia Uioreanu, cu care am avut mai multe discuţii la finalul acestei săptămâni, că îl voi sprijini în toate demersurile sale ferme de rezolvare a situaţiei create de managerul revistei", a precizat Aurelia Cristea, deputat PSD de Cluj, într-un comunicat de presă.

Deputatul de Cluj şi-a manifestat susţinerea pentru libertatea de exprimare, precizând că va milita pentru limitarea intervenţiilor politice în managementul cultural.

„Nu e treaba politicienilor să evalueze sau să reglementeze actul cultural. Însă, atunci când constatăm abuzuri, acestea trebuie devoalate şi oprite. În acest caz punctual, Tribuna, există abuzuri din partea managerului. Nu poţi face cultură cu bâta, aşa cum nu poţi face performanţă prin presiuni inutile şi răfuieli mărunte", a precizat Cristea.

Amintim şi preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, a transmis presei o scrisoare deschisă adresată preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, solicitându-i destituirea managerului revistei culturale, Mircea Arman.

Comenteaza