Cum au încercat Predoiu şi Falcă să-i câştige pe clujeni FOTO

Cum au încercat Predoiu şi Falcă să-i câştige pe clujeni FOTO
Cei doi aspiranţi pentru a fi desemnaţi candidaţi ai PDL petru alegerile prezidenţiale de anul viitor, Cătălin Predoiu - fost ministru al Justiţiei - şi Gheorghe Falcă - primarul din Arad - şi-au prezentat în faţa membrilor democrat-liberali care au umplut sala Europa a Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

 

Sâmbătă urmează ca poporul democrat-liberal să vină la urne şi prin vot să îl aleagă pe cel ce-i va reprezenta în alegerile prezidenţiale de anul viitor.


Cătălin Predoiu, mult mai aplicat în discurs, a pledat pentru o Românie condusă spre prosperitate şi normalitate şi o unificare a dreptei, atunci când PDL şi celelalte formaţiuni vor fi pregătite. "România trebuie să îşi corecteze dezechilibrele. Pentru prima dată în ultimii 23 de ani, un partid, PDL, pregăteşte în mod conştient o guvernare şi o face transparent. PDL a progresat în ultimele 6 luni, se simte pofta de luptă şi de victorie", a clamat Predoiu, care a trecut asistenţa şi prin realizările sale ca ministru al Justiţiei. Predoiu are susţinerea actualei conduceri a PDL, a echipei Blaga.

La rândul său, Gheorghe Falcă, cu proiectul "Socieatea vie", a pledat pentru recuperarea pe partea dreaptă a unor categorii sociale şi profesionale acaparate de USL şi a făcut din unificarea dreptei o prioritate. Discursul a început după prezentarea unui clip electoral în care îşi prezenta ascensiunea de pe vremea când conducea tineretul democrat. Finul lui Băsescu a apreciat că, de fapt, "dreapta e populară şi stânga elitistă". "Agricultorul e un om de dreapta şi noi l-am pierdut. În 20 de aniconsumul de hrană se va dubla, iar noi trebuie să îi câştigăm alături de noi pe aceşti oameni. La fel, dulgherul ori zidarul sunt oameni de dreapta, care şi-au luat în mâini propriile vieţi. Şi pe aceştia trebuie să îi atragem", a afirmat Falcă, referindu-se apoi la familie şi la neacceptarea căsniciilor gay.

De remarcat absenţa de la prezidiu a primarului municipiului, Emil Boc, cel care acum câteva zile a tratat modalitatea de desmenare a candidaţilro din partid drept un simplu joc democratic care mai animă viaţa de partid. În faţa popului portocaliu din Cluj s-au aşezat liderul partidului, Vasile Blaga, vicepreşedintele Alin Tişe, eurodeputatul Rareş Niculescu, liderul PDL Cluj Daniel Buda şi deputatul Adrian Gurzău. Liderii organizaţiei clujene nu l-au susţinut pe Blaga şi echipa sa la ultimul congres - cu excepţia lui Alin Tişe - mergând pe mâna preferatei lui Băsescu, Elena Udrea. Votul de sâmbătă, din această pricină, poate fi scindat, însă, după cum ne declarau surse din conducerea PDL Cluj, Predoiu poate scăpa în câştigător şi la Cluj, după ce în urmă cu o săptămână a obţinut 90% în Moldova.

 

Comenteaza