Cum se implică Ungaria în campania electorală din România. UDMR, principalul beneficiar

Cum se implică Ungaria în campania electorală din România. UDMR, principalul beneficiar
Președintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că alegerile din România au "o importanță crucială pentru comunitatea maghiară", care are nevoie de o reprezentare cât mai bună în Parlamentul României pentru a-și apăra și lărgi drepturile, afirmând că sprijină UDMR în acest demers.

"Obiectivul vizitei mele în Transilvania a fost să îi îndemnăm pe maghiarii care vor vota să voteze pentru o cooperare între maghiari și maghiari aici, orice alegere este un pas important pentru o țară, atât în Ungaria, cât și în România, pentru că orice scrutin decide soarta poporului pentru patru ani. Alegerile din România au o importanță crucială pentru comunitatea maghiară din România. Pentru ca această comunitate să aibă oportunitatea de a-și apăra și de a-și lărgi cercul drepturilor este nevoie de o cât mai mare reprezentare în Parlamentul României, este nevoie ca actorii vieții maghiare să stea la masă și să ajungă la un compromis. Rolul meu este să exprim suportul dat de Guvernul Ungariei, de FIDESZ, de către Partidul Creștin Democrat, însă mai am și un rol, ca președinte de onoare al PCM, de a exprima suportul nostru pentru UDMR", a afirmat Kover Laszlo la Cluj-Napoca.

El a mai spus că după alegerile din România speră să fie înregistrate rezultate pozitive în relațiile politice româno-maghiare și că politicienii din Ungaria au "așteptări mari față de viitorii membri maghiari ai Parlamentului României".

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, în aceeași conferință de presă, că dorește în continuare o colaborare cu FIDEZS și cu Partidul Creștin Democrat din Ungaria.

"Nu putem fi buni, să avem rezultate bune, acasă, în Transilvania, dacă în problemele importante nu gândim împreună, programul electoral dă răspuns corect la problemele comunității maghiare și la cele ale societății. Chemăm pe toți să vină la 11 decembrie la alegeri, să fie o prezență mare la vot, asta înseamnă să asigurăm reprezentarea comunității maghiare. Dorim să continuăm colaborarea cu FIDESZ, cu Partidul Creștin Democrat din Ungaria, fiindcă avem interese comune și o responsabilitate comună în ceea ce privește soarta comunității maghiare", a menționat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Kover Laszlo a avut marți și o întrevedere cu primarul Emil Boc, în cadrul vizitei sale de trei zile în Transilvania.

Duminică și luni, Kover Laszlo a fost prezent în ținutul secuiesc, iar în cursul zilei de marți urmează să ajungă și la Oradea și la Satu Mare.

Comenteaza