Dan Barna: „Premierul Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră”

Dan Barna: „Premierul Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră”
| Foto: antena3.ro

Vicepremierul Dan Barna susţine că prim-ministrul a generat în mod gratuit o criză politică majoră, care putea fi evitată, doar pentru o victorie de orgoliu.

„Florin Cîţu a decis să anunţe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluţionare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit incredibil de imatură şi dăunătoare stabilităţii coaliţiei.

Premierul a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu. Prima condiţie a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat", a scris, miercuri seara, pe Facebook, Dan Barna, potrivit Agerpres.

Co-președintele USR PLUS spune că prim-ministrul "ştia bine că avea în USR PLUS parteneri loiali". "A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Ştia că suntem corecţi, ştia că eu, personal, dar şi colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil. Ştia Florin Cîţu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanţă şi eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliţiei, pentru a rămâne concentraţi pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună", arată viceprim-ministrul.

Premierul Florin Cîţu a decis miercuri revocarea din funcţie a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Andreea Moldovan, secretar de stat în minister, și-a pierduy și ea funcția.Demiterea lui Voiculescu are loc după săptămâni de tensiune în coaliție, însă decizia premierului a venit la o zi după ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea lui Cîțu.

Comenteaza