De ce şi-a retras Claudia Anastase candidatura pentru consiliul local. „Nu cred că trebuie să ne canibalizăm între noi"

De ce şi-a retras Claudia Anastase candidatura pentru consiliul local. „Nu cred că trebuie să ne canibalizăm între noi
La şedinţa Biroului Permanent al PSD Cluj-Napoca, care a avut loc luni, cel mai activ consilier local al partidului în deliberativul municipiului, Claudia Anastase, a decis să-şi retragă candidatura pentru consiliul local depusă în interiorul partidului.

ZIUA de CLUJ a întrebat-o pe Claudia Anastase de ce a recurs la acest gest.

A fost un articol de presă care mie mi-a creat repulsie, în Actual de Cluj, zilele trecute, în care pe surse interne din partid, era clar că există un interes de îndepărtare a mea sau mai exact o lipsă de interes pentru această candidatură. Nu cred că trebuie să ne canibalizăm între noi. Eu m-am simţit atacată în respectivul articol, nu agreez să lucrez în echipă cu oameni care practică atacul împotriva colegilor, cu atât mai mult cu cât am fost un om deschis, dacă am avut un punct de vedere despre o candidatură sau alta, mi-am spus părerea în cadru organizat. Aveam pretenţia să am acelaşi tratament din partea colegilor mei. Cred că nu se dorea candidatura mea cu adevărat", a declarat consilierul local Claudia Anastase, care este şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Cluj.

ZIUA de CLUJ redă mai jos un fragment dintr-un articol scris de colegii de la Actual de Cluj în care se fac referiri la consilierul local Claudia Anastase. „Ies din schemă PSD-iștii care i-au făcut traiul bun lui Boc. Concret, spun sursele Actualdecluj.ro, la nivelul PSD s-a realizat un raport privind activitatea aleșilor locali care relevă că la Cluj Napoca consilierii PSD nu s-au străduit să-l combată pe Emil Boc, ci, din contră, au coabitat excelent, evitând orice disconfort, mai ales că unii dintre ei au deținut și dețin funcții bănoase în cadrul unor instituții/companii de stat. Liderul consilierilor PSD Claudia Anastase, de pildă, a ajuns cu sprijinul PSD director la Transelectrica. Ea, de altfel, și înainte a mai fost plasată în cadrul unor instituții publice. În toți acești ani nu s-a remarcat în mod special cu vreun proiect/inițiativă care să aducă un plus de valoare comunității și partidului care a cadorisit-o cu funcții", scria în data de 25 februarie site-ul actualdecluj.ro.

„Niciodată în existenţa mea nu am fost plasată undeva, pentru ca asta este o afirmaţie din acel text, pentru că nu sunt o persoană care să nu-şi fi asumat responsabilitatea unui mandat, fie el de ce natură o fi fost. M-am dus şi am lăsat valoare după mine", a mai afirmat Claudia Anastase.

Reporterii ZIUA de CLUJ au mai întrebat-o pe reprezentanta PSD ce va face, va candida la o altă funcţie publică, la alegerile locale sau la cele generale? „Deocamdată mă simt bine după această decizie grea. Nu m-am gândit la nimic, nu doresc să mă duc să candidez nici la consiliul judeţean. Le doresc tuturor colegilor succes", a răspuns Claudia Anastase.

Preşedintele organizaţiei municipale a PSD Cluj-Napoca, Aurelia Cristea, care este şi candidatul la primăria municipiului din partea PSD, nu a dorit să comenteze în nici un fel retragerea candidaturii Claudiei Anastase de la consiliul local. În cadrul PSD Cluj este de notorietate rivalitatea dintre Claudia Anastase şi Aurelia Cristea.

„Cu încredere poţi lucra, fără încredere nu poţi lucra. Când semeni cu nişte oameni poţi lucra, când nu semeni, nu poţi lucra. Acest lucru este valabil şi pentru mine şi pentru conducătorul organizaţiei municipale din prezent. Nu e nici o jignire adresată nimănui, nu-mi doresc, poate greşesc eu şi atunci îmi asum", a mai precizat Claudia Anastase.

Într-un raport de activitate al consilierilor locali municipali, realizat de serviciul primăriei care ţine relaţia cu consiliul local, se arată că Anastase a avut doar anul trecut 457 de intervenţii în consiliul local, urmată la mare distanţă de Csoma Botond (UDMR), cu 227 intervenţii (şi în calitatea sa de preşedinte pentru 11 şedinţe), Anna Horvath (UDMR-viceprimar), 153 intervenţii şi Florin Gliga (PDL), 131 intervenţii (şi în calitatea sa de preşedinte pentru patru şedinţe). Potrivit aceluiaşi document, Claudia Anastase a fost iniţiatoarea a 29 de proiecte de hotărâri, fiind pe locul 5 în rândul consilierilor.

E important de precizat că în consiliul local Cluj-Napoca, primarul Emil Boc, prin PDL-PNL, chiar şi fără UDMR, a avut o majoritate confortabilă, având de partea sa în acest moment 16 consilieri liberali, în timp ce PSD are doar 5 consilieri locali.

 

 

Comenteaza