De sâmbătă într-o săptămână, PDL îşi alege noul şef

De sâmbătă într-o săptămână, PDL îşi alege noul şef
De astăzi, Emil Boc a intrat, oficial, în ultimele sale 10 zile în fruntea PDL. De sâmbătă, 30 iunie, va rămâne membru simplu de partid.

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a decis, cu o singură abţinere, organizarea Convenţiei Naţionale Extraordinare pentru alegerea noii conduceri a partidului sâmbătă, 30 iunie. De organizarea Convenţiei se va ocupa o comisie alcătuită din câte un reprezentant al primelor nouă organizaţii judeţene, în ordinea rezultatelor la alegerile din 10 iunie. Din această comisie face parte şi preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda.

Până în acest moment s-au vehiculat mai multe nume de posibili râvnitori la funcţia pe care o va părăsi Boc: Vasile Blaga (foto), Mihai Răzvan Ungureanu (pentru care Colegiul Director a decis să propună Convenţiei o derogare de la condiţia statutară privind vechimea în partid), Cristian Preda, ultimul nume vehiculat ieri fiind cel al controversatului primar al Aradului, Gheorghe Falcă. Momentan, cea mai sigură candidatură pare a fi cea a lui Blaga, care, potrivit unor surse interne, citate de realitatea.net, ar fi strâns deja 50 de semnături de susţinere, printre semnatari figurând Ioan Oltean şi Gheorghe Flutur.

 

 

Etichete
Comenteaza