Video Deputat clujean: „Investițiile în infrastructura feroviară din România s-au făcut doar ca să poată bucureștenii să meargă la mare și la munte”

Deputat clujean: „Investițiile în infrastructura feroviară din România s-au făcut doar ca să poată bucureștenii să meargă la mare și la munte”
| Foto: damboviteanul.com

Deputatul liberal Radu Moisin cere investiții și în infrastructura feroviară din Transilvania.

Radu Moisin a fost inivtat, la ZIUA LIVE, unde a vorbit despre cele două întrebări parlamentare adresate ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru a afla ce măsuri ia CFR Călători ca să scurteze timpul parcurs cu trenul între Cluj și  București.

Eu am fost de câteva ori cu trenul la București, făcând naveta. Cel mai rapid tren face cam 8 ore și jumătate. Asta se întâmplă ziua. Noaptea se fac cam 10 ore. Aștept răspunsuri clare, pentru că nu este normal să dureze atâta timp. Eu, când circul cu mijlocul de transport în comun, încerc să intru în legătură cu oamenii care lucrează acolo fără să știe cine sunt eu.

Întreb ca să aflu România reală. Asta nu poți afla din turnul de fildeș cum încearcă alții. Conductorii mi-au spus: singurele investiții serioase făcute în infrastructura feroviară după 1990 au fost făcute de la București la Predeal și de la București la Constanța. Asta pentru a avea unde merge cei din București la mare și la munte. Din acest motiv faci de la București la Brașov 2 ore și un sfert cu trenul. E mult mai rapid decât cu mașina, iar de la Brașov la Cluj faci încă 7 ore, pentru că nu s-a investit.

Vreau să văd investițiile acestea pe cale feroviară în Transilvania. Apropo de schimbările climatice și de proiectele ecologiste, trenul electric este printre cele mai sigure și curate mijloace de transport. Noi ar trebui să încurajăm circulația feroviară, inclusiv de mărfuri. Aștept răspunsuri cât se poate de serioase în acest sens. Managementul de la CFR pare o calamitate în ultimii ani”, a declarat, la ZIUA LIVE, parlamentarul clujean.

Comenteaza