Deputaţii PNL de Cluj desfiinţează măsurile economice ale guvernului. Ce replică dă liderul PSD Cluj

Deputaţii PNL de Cluj desfiinţează măsurile economice ale guvernului. Ce replică dă liderul PSD Cluj
Deputaţii liberali de Cluj au criticat în termeni duri câteva dintre măsurile economice prevăzute în programul de guvernare al PSD, cum ar fi impozitul pe cifra de afaceri şi taxa de solidaritate. Liderul PSD Cluj spune că PNL critică furibund, dar nu vine cu nicio soluţie alternativă.

Deputaţii PNL Cluj Adrian Oros, Florin Stamatian şi Sorin Moldovan au susţinut miercuri, într-o conferinţă de presă, că Guvernul Tudose este „cel mai caraghios, cel mai ilegitim şi cel mai iresponsabil Guvern al României".

„Este un Guvern caraghios pentru că jumătate din membrii Guvernului au făcut parte şi din cel precedent, care a fost demis de PSD prin moţiune de cenzură, la care au votat chiar membrii Guvernului Apoi, este ilegitim, pentru că a venit cu un alt program de guvernare, cu o noapte înaintea votului a schimbat cel puţin din punct de vedere fiscal şi economic, toată structura programului de guvernare.

Şi apoi, zic eu, iresponsabil, pentru că deja măsurile anunţate sunt pe cale, dacă sunt aplicate, să pună o frână destul de mare dezvoltării economice pe termen lung. Noi considerăm că este o taxă politică, o răsbunare a PSD pe oamenii productivi, pe cei care câştigă mai mult şi care de regulă nu sunt votanţi ai PSD.

Măsurile pe care le-a anunţat Guvernul sunt foarte periculoase, în opinia noastră este o crimă împotriva mediului de afaceri", a declarat deputatul PNL de Cluj Adrian Oros, vicepreşedinte PNL, făcând referire şi la cele două măsuri controversate din programul de guvernare al PSD, impozitul pe cifra de afaceri şi taxa de solidaritate.

Deputatul Sorin Moldovan a explicat că UE a cerut suspendarea unui impozit similar pe cifra de afaceri în Polonia, pentru că ar avantaja unele companii în detrimentul altora. Medicul Florin Stamatian, membru în Comisia de Sănătate, a spus că ministrul Sănătăţii nu a venit cu date concrete despre dotarea cu noi ambulanţe şi nu a alocat bani pentru cofinanţarea Spitalului Regional de Urgenţă de la Cluj.

„Ei îşi fac nişte calcule pe un salariu minim care ajunge la 2.200, 2.400 de lei, dar cu o creştere exponenţială, anul acesta e 1.400 de lei, anul viitor e 2.000 de lei. Pe ce se bazează că pot să facă toate chestiunile acestea este greu de spus. La audierile Ministrului Sănătăţii, totul depindea de Banca Mondială. În campania electorală cumpărau 3.000 de ambulanţe.

Acum n-au bani să cumpere 100, dar iau împrumut de la Banca Mondială, dar nu au bani în buget achiziţionarea de ambulanţe. Şi atunci se folosesc de chestia asta, „că trebuie să discutăm cu Banca Mondială, la care trebuie să-i faci formalităţi", iar toate aceste formalităţi nu au cum să se termine până la sfârşitul anului, dar ei le anunţă pompos.

Nu s-a prevăzut în buget niciun leu pentru partea românească de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă de la Cluj. Nu există nicio predictibilitate pentru dezvoltarea sistemului de sănătate", a fost de părere deputatul Florin Stamatian.

În replică la aceste afirmaţii, preşedintele interimar al PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a declarat că PNL-ul critică furibund dar nu vine şi cu soluţii economice.

„E foarte uşor să critici dar e foarte dificil să construieşti. Aştept de câteva săptămâni pentru că au spus domnii de la PNL că vor veni cu nişte soluţii economice alternative la cele propuse de PSD. Dacă aceste măsuri nu sunt bune, dumnealor ce propun?

Dacă agenda publică a PNL e dată de personalităţi de extremă dreaptă cum e Mihai Neamţu, şi dacă asta este expertiza economică a PNL, înseamnă că, cu siguranţă, în 2020 vor rămâne cel mult la scorul pe care îl au astăzi.

Pentru că în ultimii doi ani de zile singura lor opoziţie a fost critică furibundă la adresa PSD-ului, dar n-au prezentat un program economic de guvernare coerent, pe fiscalitate, pe transport, pe sănătate, pe educaţie. Vrem să ştim şi noi ce gânduri au aceşti domni", a arătat liderul PSD Cluj.

Comenteaza