Foşti lideri ai PSD Cluj, uimiţi de recentele "execuţii" din partid. „Nu-mi vine să cred! Nu e o glumă?"

Foşti lideri ai PSD Cluj, uimiţi de recentele
Vasile Dâncu, Aurelia Cristea, Ioan Bolovan şi Ştefan Dimitriu sunt câţiva dintre foştii lideri ai PSD Cluj care au comentat extrem de dur recentele excluderi din partid.

Profesorul universitar Ioan Bolovan, fost vicepreşedinte al PSD Cluj şi candidat la parlament din partea partidului, a luat atitudine, pe pagina sa de Facebook, după recentele excluderi din PSD Cluj-Napoca.

"Incredibil... Urmăresc la un post TV local o emisiune la care este invitat asist. univ. dr. Mihnea Stoica și aflu cu stupoare că ieri a fost exclus din organizația municipală PSD Cluj-Napoca pe motiv că a „criticat" unele decizii ale conducerii PSD. Un tânăr promițător pentru viitorul acestui partid care în ultima vreme a fost în cădere liberă la noi în municipiu, a fost exclus fiindcă, vorba lui Nicolae Iorga, făcea prea multă umbră unor personaje mai mult decât anonime din viața publică locală. Un specialist redutabil, un militant onest și activ care și-a dedicat organizației de partid din care a fost exclus mai bine de un deceniu (mă refer la Mihnea Stoica), sacrificând energie, timp și resurse pentru a contribui sincer la dezvoltarea social-democrației locale, a fost pur și simplu eliminat. Nemaifiind membru de partid, pot să critic, de pe tușă, această decizie și să spun că organizația a pierdut un om valoros care putea fi în viitor liderul care să relanseze stânga, social-democrația clujeană și cu siguranță nu doar pe cea locală. Păcat și condamnabilă în același timp decizia luată fără ca măcar să i se fi oferit lui Mihnea ocazia să explice", a scris Ioan Bolovan pe reţeaua de socializare.

După această postare, câteva zeci de persoane au scris comentarii. Printre acestea s-au aflat şi câţiva foşti lideri ai organizaţiilor municipală şi judeţeană a PSD din Cluj.

"Exact asta este si opinia mea! Si, da, cred cu tărie ca Mihnea poate fi liderul care să relanseze social democrația la Cluj", a afirmat fostul deputat şi preşedinte al organizaţiei PSD Cluj-Napoca Aurelia Cristea.

Profesorul Ioan Bolovan a replicat că speră să se revina asupra deciziei sau "un for superior să o invalideze fiindcă este clar că procedural nu a fost corectă decizia de excludere".

Aurelia Cristea a continuat comentariile, exprimându-şi scepticismul cu privire la schimbarea deciziei de excludere a lui Mihnea Stoica: "Eu nu mai sper nimic! Slugile sunt mai rele decât stăpânul căruia-i slujesc".

La un moment dat, în discuţie a intervenit şi cel în cauză, Mihnea Stoica. "Vă mulţumesc mult, Domnule Profesor! Sunt convins că viitorul nu foarte îndepărtat va demonstra cine a avut dreptate şi că istoria va condamna astfel de practici. După ce am fost înscris în partid de un profesor universitar, nu accept să plec la iniţiativa unor personaje cu o traiectorie profesională cel puţin discutabilă", a scris în comentariul său Mihnea Stoica.

Fostul vicepremier Vasile Dâncu, care a condus şi el o perioadă PSD Cluj şi a fost ministru şi în Guvernul PSD, a avut o reacţie ce nu mai necesită nici un comentariu.

"Nu-mi vine sa cred! Nu e o gluma?", a întrebat Vasile Dâncu, iar profesorul Bolovan a clarificat lucrurile: " Nici vorba, am vorbit acum recent cu Mihnea și mi-a confirmat."

Un alt fost preşedinte al PSD Cluj-Napoca, Ştefan Dimitriu, s-a rezumat doar să afirme tranşant pe această temă: "Pacat!".

Reamintim că luni conducerea PSD Cluj-Napoca a decis să-i excludă din partid pe fostul consilier local Gabriel Oniga şi pe politologul Mihnea Stoica, motivul oficial invocat fiind lipsa de activitate în organizaţie. Cei doi au afirmat însă că au fost sancţionaţi pentru "delict de opinie" după ce au criticat modul în care Liviu Dragnea conduce partidul şi au precizat că vor ataca decizia în forurile statutare ale PSD.

 

 

Comenteaza