Gurzău îl acuză de "trădarea intereselor naţionale" pe ministrul Vosganian în cazul închiderii Mechel

Gurzău îl acuză de
Deputatul PDL Adrian Gurzău sare la gâtul ministrului Economiei, Varujan Vosganian, în scandalul închiderii combinatului siderurgic Mechel din Câmpia Turzii. Gurzău îl acuză pe Vosganian de "trădarea intereselor naţionale".

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, duminică, în cadrul emisiunii „După 20 de ani" transmisă de Pro TV, că face "în prezent presiuni pentru a accelera evaluarea rambursărilor de TVA" pentru grupul Mechel, suma totală fiind de 150 milioane de lei. Această declarație a fost făcută după ce grupul rusesc Mechel, patronat de oligarhul Igor Ziuzin, a anunțat că se retrage din România și și-a vândut acțiunile pentru numai 70 de dolari (230 lei) unei firme de apartament Invest Nikarom SRL. "Firma este controlată de doi cetăţeni ruşi şi avea la finele anului 2011 trei angajaţi, o cifră de afaceri de 344.000 de euro, datorii de 94.000 de euro şi pierderi de 29.000 de euro", spune Gurzău. "Acum ministrul român al Economiei, Varujan Vosganian, vrea să le facă cadou rușilor 150 de milioane de lei, adică aproape 40 de milioane de euro, după ce aceștia au vândut firma cu 90 de euro și au lăsat în urmă o adevărată bombă socială!".

"Dar despre cum apără acest ministru socialist liberal interesele României, aflăm și dintr-un raport al Ambasadei SUA la București trimis în 2008 în centrala Departamentului de Stat din Washington DC", mai arată Gurzău. "Din document aflăm faptul că "Vosganian continuă să susțină relații mai strânse cu Moscova și a minimalizat public faptul că România plătește unul dintre cele mai mari prețuri din Europa pentru importurile de gaze din Rusia", se arată într-o telegramă a Ambasadei SUA la București, clasificată "Confidențial", precum și faptul că: "În timp ce elita politică a României rămâne atașată diversificării surselor de aprovizionare văzută drept cea mai bună metodă de sporire a securității energetice, o minoritate semnificativă a fost vocală în apelurile sale pentru îmbunătățirea relațiilor cu Rusia. Una dintre cele mai puternice voci în acest sens a fost ministrul Vosganian, un greu al PNL și membru al minorității armene".

Amintim, Mechel s-a închis iar angajaţii au fost trimişi în şomaj. Un fost salariat al companiei s-a sinucis ieri. Vezi aici toate ştirile despre Mechel

Comenteaza