Guvernul maghiar, campanie media cu mesaje xenofobe

Guvernul maghiar, campanie media cu mesaje xenofobe
Guvernul condus de Viktor Orban continuă campania anti-imigranţi lansată cu ocazia referendumului din octombrie 2015.

Este vorba de mesaje ostile, cu conţinut xenofob evident, pe tema terorismului și a violențelor față de femei, din cadrul campaniei sale în jurul referendumului din octombrie privind repartizarea refugiaților în Uniunea Europeană, relatează AFP.

"Știați că atentatele de la Paris au fost comise de imigranți?", se arată într-unul dintre sloganuri în legătură cu atentatele de la 13 noiembrie 2015 care au fost comise de zece indivizi, dintre care doi fuseseră amestecați în fluxul de refugiați sirieni și irakieni din vara lui 2015.

"Știați că abuzurile împotriva femeilor s-au înmulțit exponențial de la începutul valului migrator în Europa?",

"Știați că peste 300 de persoane au murit în Europa de la începutul valului migrator?",

"Știați că Bruxellesul vrea ca noi să primim un număr de imigranți echivalent cu populația unui oraș?" sau

"Știați că numai din Libia un milion de refugiați așteaptă să vină în Europa?", sunt afirmații incluse în mesajele care urmează a fi lansate în media.

Guvernul de la Budapesta, care se opune mecanismului de cote de repartiție a refugiaților între statele din UE, a precizat, în ultimele săptămâni, că această consultare nu vizează planul de relocalizare, adoptat în septembrie 2015, a 160.000 de solicitanți de azil între cele 28 de state membre, ci planurile "viitoare" ale UE, care nu au fost încă votate, vizând permanentizarea mecanismului de repartiție, relatează agerpres.ro

 

Comenteaza