Ioan Deneș, posibilul ministru al Apelor, nu îi are la inimă pe homosexuali

Ioan Deneș, posibilul ministru al Apelor, nu îi are la inimă pe homosexuali
Ioan Deneş, propunerea PSD pentru ministerul Apelor, este parlamentarul criticat în primăvara anului trecut inclusiv de liderul PSD, după ce a spus că persoanele de acelaşi sex nu au voie să se ţină de mână pe stradă, dacă acest lucru nu este scris într-o lege, deoarece i-ar încălca lui libertatea.

"În momentul în care doreşti să externalizezi acest comportament, pe care eu îl consider că îmi încalcă libertatea mea, libertatea mea de a merge pe stradă cu copilul meu personal sau cu nepotul şi să mă întrebe copilul care este familia normală, cea pe care o vede acasă şi în care l-am crescut sau aia pe care o vede pe stradă, aici este... (...). Când o să apară lege, eu respect legea. Dacă nu o să apară, nu au voie să facă acest lucru, pentru că nu este lege, e simplu", a declarat Ioan Deneş în luna aprilie.

Senatorul PSD a mai sugerat că doi bărbaţi sau două femei care formează un cuplu nu ar trebui să beneficieze de aceleaşi drepturi ca o familie tradiţională: "Şi aici vreau să vă spun foarte tranşant: de fapt, dumnealor doresc ca drepturile pe care le are un cuplu de acelaşi sex să fie drepturile şi să fie apăraţi ca şi o familie în sensul pe care îl înţelegem noi până acum. Adică să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă".

La acea vreme preşedintele PSD, Liviu Dragnea s-a arătat deranjat de declaraţiile parlamentarului.

„Nu sunt de acord cu afirmaţiile domnului senator Deneş şi eu îl sfătuiesc şi pe el si pe ceilalţi să nu uite că fac parte din PSD. PSD este un partid tolerant, nu un partid cu atitudini radicale, un partid care crede cu toată tăria că în societatea românească avem loc toţi si trebuie să ne respectăm unii pe alţii", a spus Dragnea.

 

Comenteaza