Liderii clujeni ai PNL şi PSD se bat în declaraţii despre cine a adus mai mulţi bani în judeţ

Liderii clujeni ai PNL şi PSD se bat în declaraţii despre cine a adus mai mulţi bani în judeţ
PSD Cluj i-a dat marţi o replică preşedintelui CJ Cluj, Alin Tişe, care a acuzat recent guvernul că nu a finanţat prin bugetul pe 2017 niciun proiect al consiliului judeţean.

Printr-un comunicat de presă, PSD Cluj, prin vocea liderului său, Horia Nasra, "îi reaminteşte" lui Alin Tişe câteva investiţii din judeţul Cluj care au fost susţinute cu bani guvernamentali de către PSD.

"PSD susține construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj și amintește că în Stategia Naționala 2014-2020 în domeniul Sănătății, aprobată în ședință de Guvern PSD, în Acordul de Parteneriat aprobat de CE și memorandumul cu Banca Mondială, se menționează expres Spitalul Regional de Ugență Cluj ca obiectiv prioritar construibil din fonduri europene. (...)

Pista de 2.100 de metri a Aeroportului Internațional Cluj „Avram Iancu" a fost o prioritate zero pentru Guvernul PSD, un obiectiv de importanță națională, o investiție de 230 milioane lei în pista propriu-zisă, 11,6 milioane de lei pentru devierea râurilor Murători și Becaș, 4,5 milioane pentru partea de ghidaj și 23 de milioane pentru exproprieri.

Și dacă luăm ca referință luna octombrie a anului 2013 (la inaugurarea pistei de 2.100 metri a Aeroportului Inernațional Avram Iancu Cluj), când primarul Emil Boc îi cerea vicepremierului Liviu Dragnea, un ajutor pentru realizarea bazei sportive din Gheorgheni, în 2016, finul Tișe și nașul Boc au uitat să amintească acea rugăminte adresată președintelui PSD, Liviu Dragnea și care s-a finalizat printr-o finanțare de aproximativ 20 de milioane de lei, asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Compania Națională de Investiții (...)

Guvernul PSD a alocat 188 de milioane de lei din bugetul național, Autostrăzii Transilvania, pentru a acoperi datoriile guvernului Boc și a reînceput lucrările la acest obiectiv regional, alocând în fiecare an sume considerabile din buget.

O altă investiţie importantă este autostrada Turda-Sebes de 70,2 km, în valoare de 550 milioane de euro, care va lega Transilvania prin coridorul 4 de Europa, și pentru care și în 2017 se alocă sume considerabile. Conform vicepremierul Sevil Shhaideh, în 2017, vor fi finalizate două loturi din autostrada Turda-Sebeș!

Tot în bilanțul guvernării PSD îi mai amintim finului primarului Emil Boc finalizarea centurii Vâlcele-Apahida, pentru aceasta alocându-se din fonduri guvernamentale 113 milioane lei", scrie în comunicatul PSD Cluj.

Reamintim că ZIUA de CLUJ a scris recent că, potrivit proiectului Legii bugetului, în 2017 guvernul nu va finanţa niciun proiect clujean nou şi că în continuare lipsesc de la finanţare spitalul regional de urgenţă, centura de sud sau sistemul multimodal de transport de la aeroport. Subiectul a fost abordat la REALITATEA FM Cluj de preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

"Faptul că nu sunt finanţate niciunul dintre aceste proiecte este rău pentru Cluj. Am trimis parlamentarilor de Cluj ai PNL toate priorităţile de investiţii ale Clujului, iar aceştia se vor bate în comisii şi în plen pentru a obţine mai mulţi bani, inclusiv pentru autostradă dar şi pentru aceste proiecte care ţin de dezvoltarea judeţului.

Întotdeauna am avut această problemă cu Bucureştiul, pentru că PSD nu a considerat că judeţul este prioritar. Parlamentarii PSD ar trebui să se zbată să obţină orice resursă financiară pentru Cluj. Eu o să mă duc ori de câte ori va fi nevoie la Bucureşti, la ministere, şi o să mă bat pentru proiectele Clujului", a declarat Tişe.

El a spus că mai există şi alte proiecte ale judeţului care nu vor primi bani de la centru. "Mai adăugaţi prelungirea Someşului, un proiect oprit la jumătate şi care, dacă nu va fi finalizat, nu putem extinde pista aeroportului. Mai adăugaţi că am cerut bani şi pentru Spitalul de copii dacă se poate, noi vom avea finanţare, dar nu ar fi rău să ne ajute. De asemenea programul PNDL, care înseamnă alte drumuri care sunt intrate în reabilitări şi care pot fi finanţate de la bugetul central şi multe alte asemenea proiecte care e rău că nu au fost prinse", a precizat şeful CJCluj.

Tişe a mai afirmat că cei mai mulţi bani de la guvern au venit către Cluj atunci când primarul Emil Boc a ocupat funcţia de prim-ministru.

 

 

Comenteaza