Update Liderul PMP Cluj contraatacă: "Rareş Rusu a fost exclus încă din 2017"

Liderul PMP Cluj contraatacă: "Rareş Rusu a fost exclus încă din 2017"
| Foto: facebook.com

Preşedintele PMP Cluj Cristian Lungu a declarat că Rareş Rusu nu mai era membru al partidului în momentul plecării şi că şi cei câţiva lideri de filiale orăşeneşti şi municipale care au plecat nu mai deţineau funcţii de conducere.

 

UPDATE, ora 17:00

Fostul preşedinte al PMP Cluj, Rareş Rusu, a postat miercuri după amiază pe rețeaua de socializare Facebook, o declaraţie în replică la afirmaţiile făcute de actualul preşedinte al PMP Cluj, Cristian Lungu. 

"Domnule președinte al PMP Cluj, încerc să înțeleg șocul și disperarea care v-au cuprins în urma plecării celor peste 150 de membri din partidul dumneavoastră. Încerc de asemenea să înțeleg faptul că poate nu ați avut suficient timp să îi cunoașteți pe acești membri și să le înțelegeți motivele care au stat la baza refuzului lor de a continua activitatea politică sub mandatul dumneavoastră.

În ceea ce privește eventualele excluderi pe care le invocați în raport cu noi, membri ai PMP Cluj, vă informăm faptul că nu am fost invitați la nicio ședință unde s-a pus în discuție acest aspect și nici nu am fost înștiințați scris sau verbal cu privire la o asemenea procedură deși, conform statutului oricărui partid, pașii aceștia sunt obligatorii. Vă urez mult succes în activitate și vă asigur că nu PNL este inamicul dvs, ci coaliția PSD-ALDE".

Ştirea iniţială:

„În ce-l privește pe domnul Rareș Rus (fost consilier județean PDL până în 2016) acesta a fost exclus din PMP cu majoritate de voturi încă din 2017. Așadar, nu se poate aduce în discuție plecarea să dintr-un loc de unde nu mai era deja membru”, transmite PMP Cluj printr-un comunicat.

Președintele PMP Cluj, Cristian Lungu, a declarat: "Domnule Rareș Rusu, o scurtă lecție de logică elementară: nu puteți pleca dintr-un partid dacă nu sunteți membru al acelui partid. Dvs ați fost exclus din partid în 2017!

Societatea clujeană nu poate fi convinsă de Rareș Rusu, care afirmă că 150 de oameni l-ar fi urmat, pentru că dânsul nu a reușit să adune într-o sală 150 de persoane pentru un eveniment ca vizită președintelui din 2016. Cu atât mai mult cum ar putea, oare, să convingă 150 de oameni să își schimbe afilierea și doctrina politică atâta timp cât nu poate convinge 150 de oameni să îl urmeze pentru 2 ore la un eveniment politic?”

PMP Cluj a mai susţinut că „celelalte persoane menționate în comunicatul de presă al domnului Rareș Rusu (de fapt comunicatul de presă a aparţinut PNL Cluj, n. red.), nu ocupau la data comunicatului nici un fel de funcție în PMP Cluj. Ele au fost înlocuite în urmă cu un an datorită slabei performanțe politice de care au dat dovadă în campaniile electorale din 2016.”

PNL Cluj a anunţat marţi că fostul președinte și consilier județean al PMP Cluj, Rareș Rusu, alături de președintele organizației Câmpia Turzii și fostul secretar general al județului, Marian Morar, de președintele organizației Dej, Sebastian Lazin, de președintele organizației Huedin, Călin Pavel, împreună cu peste 150 de membri din aceste organizații și din Cluj-Napoca, au decis să părăsească PMP și să adere la PNL Cluj. 

Comenteaza