News alert Exclusiv Video Liderul PNL Cluj pune capăt speculațiilor: „Emil Boc și Alin Tișe vor candida pentru noi mandate”

Liderul PNL Cluj pune capăt speculațiilor: „Emil Boc și Alin Tișe vor candida pentru noi mandate”

Europarlamentarul Daniel Buda se arată convins că primarul municipiului Cluj-Napoca și președintele Consiliului Județean Cluj vor candida la alegerile locale pentru noi mandate în funcțiile deținute la ora actuală.

Președintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, a fost întrebat, la ZIUA LIVE, dacă tandemul Boc-Tișe va fi cartea câștigătoare a liberalilor clujeni și la alegerile locale din 9 iunie 2024.

Domnul Boc a comunicat foarte clar care este poziția domniei sale vizavi de tot ceea ce înseamnă parcursul său politic. Să nu creadă cineva totuși că postul de europarlamentar poate fi comparat cu postul de primar al Clujului. Este vorba de un oraș care este important nu doar pe harta Uniunii Europene, ci și pe harta internațională. Vorbim de un oraș care atrage populație, comparativ cu orice alt oraș din România. Acest lucru pune și o presiune pe administrația publică locală.

În același timp, să nu uităm că domnul Boc a reușit, prin eforturile sale și a echipei de consilieri locali, ca municipiul Cluj-Napoca să fie dat ca exemplu de bune practici în materie de absorbție a fondurilor europene. De asemenea, când Emil Boc vorbește la Bruxelles sau în diverse reuniuni internaționale este extrem de ascultat și este un reper în ceea ce înseamnă gestionarea eficientă a resurselor europene.

Domnul Boc a demonstrat în teren că nu doar vorbește așa cum fac mulți alți actori politici, ci și transpune în practică cu succes tot ce înseamnă mecanismele europene de creștere a calității vieți, aceste fonduri europene atrase. Avem metrou la Cluj, avem centură ocolitoare la nivel de autostradă. Sunt lucruri care se întâmplă și care sunt generate de eforturile acestui om. Să nu creadă cineva că banii europeni vin așa simplu la Cluj. Trebuie să te bați pentru a atrage acești bani.

Mai avem multe lucruri de făcut, nu încape în discuție. Dar, domnul Boc este persoana, care a reușit împreună cu Alin Tișe, că le place unora sau nu le place, să atragă fonduri europene mai multe decât 2 țări: Malta și Cipru - peste 1 miliard de euro. Asta este realitatea. Nu le plac multora de la București când le spunem chestiunile acestea, dar astea sunt rezultatele.

Evident, ca să dau un răspuns clar, cele două persoane (Boc și Tișe - n.red.) vor candida, fără discuție, la funcțiile despre care vorbim: primăria municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj. Sunt persoane care au confirmat și s-au validat în pozițiile lor”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Emil Boc a declarat, marți, la ZIUA LIVE, că nu candidează pentru un mandat de europarlmentar: "Iubesc prea mult acest oraș încât să plec. Mă interesează în primul rând viitorul acestui oraș", a spus primarul

Comenteaza