Liderul UDMR Cluj va face o acțiune în contencios administrativ în cazul numirii lui Ionuţ Ţene şef în Primăria Cluj

Liderul UDMR Cluj va face o acțiune în contencios administrativ în cazul numirii lui Ionuţ Ţene şef în Primăria Cluj
Preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botond, a afirmat miercuri că va iniția o acțiune în contencios administrativ cu privire la numirea lui Ioan Vasile Țene într-o funcție de conducere în cadrul primăriei clujene.

Deputatul Csoma Botond a informat că astăzi a primit Hotărârea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în cazul lui Ioan Vasile Țene, după ce liderul maghiar sesizare Consiliul cu privire la faptul că Ionuţ Ţene, ca şi angajat şi funcţionar public la Primăria Cluj-Napoca, "postează în spaţiul public idei şi concepţii discriminatorii faţă de minorităţile etnice şi religioase din România" şi cerea să fie sancţionat pentru asta.

"Potrivit hotărârii, activitatea publicistică a reclamatului este conformă cu principiile libertății de exprimare. Colegiul director (n.red.- al CNCD) recomandă Agenției Naționale a Funcționarilor Publici ca pe viitor, în cadrul recrutării funcționarilor publici să se țină cont și de profilul moral al candidatului cu privire la principiile nediscriminării și asigurării egalității de șanse și tratament. Vom iniția o acțiune în contencios administrativ cu privire la numirea lui Ioan Vasile Țene într-o funcție de conducere în cadrul Primăriei", a declarat deputatul UDMR Csoma Botond după primirea deciziei CNCD.

Reamintim că UDMR Cluj şi mai multe organizaţii civice au contestat în urmă cu câteva luni numirea lui Ionuţ Ţene în funcţia de şef al Biroului de învăţământ, cultură şi culte în cadrul Primăriei Cluj-Napoca şi au reclamat faptul că Țene nu este compatibil cu exercitarea unei funcții publice deoarece declarațiile sale din spațiul public au fost de multe ori ofensatoare și discriminatoare la adresa mai multor comunități.

"Am formulat o plângere la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici și la Primăria municipiului Cluj-Napoca. Aceste două instituții sunt responsabile de organizarea concursului pentru ocuparea acestui post și în urma căruia un funcționar extremist, naționalist, simpatizant al Gărzii de Fier a reușit performanța de a fi numit la conducerea Departamentului Cultural din cadrul Primăriei. Azi am depus plângere oficială la ambele instituții. Suntem conștienți de faptul că și societatea civilă de multă vreme este preocupată de această problemă, au fost adunate peste 2.300 de semnături din partea ONG-urilor pentru retragerea numirii în funcție a lui Ioan Țene", a declarat atunci deputatul UDMR de Cluj, Csoma Botond.

Comenteaza