Ludovic Orban: Se vrea schimbarea şefilor de parchete. Sunt în stare să suspende preşedintele

Ludovic Orban: Se vrea schimbarea şefilor de parchete. Sunt în stare să suspende preşedintele
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi seara, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a acţionat „ca un şmecher” atunci când a înaintat proiectul de modificare a legilor justiţiei Comisiei parlamentare specială, precizând că scopul final este schimbarea şefilor de parchete.

„Dacă era un proiect guvernamental, ar fi urmat o procedură, ar fi trebuit să fie asumat public de ministrul Justiţiei. Or, ministrul Justiţiei a procedat ca un şmecher pe la colţul străzii, unde a anunţat public că nu va înainta proiectul dacă nu are avizul CSM, în schimb s-a dus în Comisia specială, l-a plantat tripletei celebre, Şerban Nicolae, Nicolicea şi Iordache, care sunt dispuşi să spună orice pe tema justiţiei. (...) Ne confruntăm cu o ameninţare la adresa democraţiei. Au amendamente şi în sertar, pentru că, din punctul meu de vedere, obiectivul lor este clar - să îi schimbe pe toţi cei care conduc astăzi parchetele. Sunt, în momentul de faţă, chiar dacă nu au arătat public, în stare să meargă până la suspendarea Preşedintelui, ca să poată să schimbe şefii de parchete, pentru că un preşedinte interimar nu e nimeni altul decât preşedintele Senatului. În ceea ce priveşte legislaţia, s-ar putea ca, aşa cum e ea făcută, să fie un temei pentru acţiuni mult mai ample şi mult mai serioase", a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a fost anchetat de DNA pentru trafic de influenţă, fiind achitat în primă instanţă. Ancheta demarată de procurori a dus la retragerea lui Ludovic Orban din cursa pentru Primăria Capitalei.

Declaraţiile au fost făcute la dezbaterea "Legile justiţiei. Statul de drept în pericol", organizată de Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22.

 

Comenteaza