Macovei, susţinere mai slabă sub Feleac

Macovei, susţinere mai slabă sub Feleac
Monica Macovei a intrat în sală discret, în timp ce majoritatea participanţilor erau pe holuri la o ţigară, însoţită doar de colegul său din Parlamentul European, Cristian Preda şi de Adrian Papahagi, fără „Verde-nrourat” fără bannere şi pliante distribuite în sală.

Clujeanul a fost cel care a deschis ostilităţile. El a acuzat actuala conducere a PDL că face o opoziţie „timidă, tovărăşească" şi a fixat target-ul pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. „Trebuie să obţinem un rezultat peste PNL, altfel PNL va merge la PPE iar asta pe noi ne va delegitima ca reprezentanţi ai dreptei", a avertizat Papahagi. Şi el, ca şi ceilalţi vorbitori din echipa Macovei, a avut o singură ţintă: Vasile Blaga, alegând un non-combat total faţă de Elena Udrea. „Liderul partidului nu e secretarul general, nu e organizatorul, nu e cel care ţine punga, ci e comunicatorul, cel care are viziune, cel capabil să se bată cu Crin Antonescu şi Victor Ponta, nu cel care se preface că e în opoziţie, dar le face cu ochiul celor doi. Nu alegem un caporal. Cred că viitorul preşedinte al PDL va fi o femeie", a spus Papahagi. În opinia sa, Macovei ar fi alegerea ideală pentru că „e al doilea cel mai înjurat om de USL, e cea mai credibilă voce a PDL şi e decentă, în condiţiile în care PDL nu mai rimează cu decenţa".

La rândul său, Macovei a pus tunurile pe Blaga. „N-avem opoziţie cum n-am avut nici campanie electorală. Facem opoziţie cântând cântece de dragoste PNL. Nu noi vrem să rupem partidul, partidul se va rupe doar dacă nu vor fi alegeri corecte. Nimeni de la reformişti n-a plecat la alt partid, au plecat de la grupul lui Blaga şi Frunzăverde şi Stănişoară. Tot de la ei, Cristi Boureanu, Romeo Raicu au propus refacerea Alianţei DA sau chiar fuziune cu PNL", a spus Macovei. Ea a vorbit şi de greşelile guvernului Boc. „S-au făcut greşeli la guvernare. A lipsit compasiunea când s-au anunţat măsurile de austeritate şi a lipsit decenţa. Dacă le-am cerut românilor să strângă cureaua, trebuia s-o strângem şi noi, nu să continuăm să sfidăm prin luxul afişat. Exemplu de politician care nu s-a îmbogăţit cât a fost la putere e Emil Boc, dar sunt extrem de puţini cei ca el. Numirile în funcţii nu s-au făcut pe competenţe, ci probabil cu plicul pe masă. De exemplu, am vrut să numim la Arhivele Statului un arbitru de fotbal din Suceava", a explicat Macovei.

Tot cu Blaga s-a luptat şi Cristian Preda. „Blaga a lăsat Bucureştiul şi a mers să candideze la Timişoara să ia 75% şi a intrat în parlament penibil, la redistribuire. A-l realege acum ar însemna că Boc, care a câştigat primăria Clujului, a fost obligat să plece, în vreme ce Blaga a pierdut în colegiu, dar e reconfirmat în funcţie", a spus Preda.

 

Etichete
Comenteaza