PDL Cluj are un nou prim-vicepreşedinte

PDL Cluj are un nou prim-vicepreşedinte
Gabriela Rădoiu Leş, fost preşedinte al filialei clujene a Partidului Forţa Civică, a revenit în PDL şi va ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte, după fuziunea prin absorbţie a PDL cu Forţa Civică.

Consiliul Director al PDL a votat luni pentru fuziunea prin absorbţie a partidului Forţa Civică, condus de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. În urma fuziunii, la nivelul Clujului, preşedintele Forţei Civice, Gabriela Rădoiu Leş, va reveni în PDL, unde va ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene şi prim-vicepreşedinte al Biroului Permanent. Reprezentanţii Forţei Civice vor mai primi, în urma negocerilor, câteva funcţii de vicepreşedinte în noua structură politică. "E o decizie grea pentru noi. Am pornit cu entuziasm să facem altceva în politică şi o să încercăm să ducem la capăt ideile şi proiectele noastre în noua construcţie. Până la urmă e o decizie bună. Unitatea dreptei va fi o prioritate pentru noi", a declarat Gabriela Rădoiu Leş.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu a primit funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL la nivel naţional. Ungureanu a afirmat luni că el personal nu a renunţat la candidatura la preşedinţie, dar că decizia suverană va fi a partidului şi o va respecta. Fostul premier Ungureanu a mai spus că încet, încet nu se va mai putea vorbi despre o dreaptă politică fragmentată, ci despre o dreaptă unită, care are ca obiectiv câştigarea prezidenţialelor din toamnă. Despre proiectul lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru preşedinţia României, Gabriela Leş a spus doar că speră ca fostul lider al Forţei Civice să se regăsească pe lista celor care aspiră la funcţia supremă în stat, însă a subliniat la rândul ei că partidul va avea ultimul cuvânt.

Fuziunea dintre PDL şi Forţa Civică urmează să fie aprobată în cadrul Convenţiei Naţionale a partidului condus de Vasile Blaga, care va avea lorc sâmbătă. Tot atunci va fi luată în discuţie şi aprobarea fuziunii dintre PDL şi PNL.

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, nu a putut fi contactat pentru a comenta fuziunea cu Forţa Civică la nivel judeţean şi funcţiile pe care oamenii lui Mihai Răzvan Ungureanu le vor primi în partid.

 

Cum arată acum conducerea PDL Cluj

Preşedinte: Daniel Buda

Preşedinte executiv: Alin Tişe

Prim-vicepreşedinţi: Alexandru Coroian, Tudor Ştefănie, Cristian Haiduc, Mircea Moroşan, Gabriela Rădoiu-Leş

Etichete
Comenteaza