PRO România Cluj cere un vot rațional în cazul moțiunii simple pe educație

PRO România Cluj cere un vot rațional în cazul moțiunii simple pe educație

PRO România Cluj cere parlamentarilor clujeni să voteze moțiunea simplă pentru demiterea Ministrului Educației, Monica Anisie. Solicitarea demiterii ministrului Educației este o inițiativă pragmatică și rațională, venită ca răspuns la lipsa de performanțe a doamnei Monica Anisie.

Luni, 25 martie, moțiunea "Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată", semnată de 93 de deputaţi PRO România şi PSD, a fost dezbătută în Camera Deputaților, iar miercuri urmează votul.

”Incomepetența și indolența de care a dat dovadă Ministrul Educației, Monica Anisie, au generat o serie de incoerențe și ezitări care au compromis într-o bună măsură acest an școlar. Feedback-ul pe care l-am primit de la părinți și profesori deopotrivă este preponderent negativ, iar noi am avut ocazia să constatăm limitarea accesului la educație pentru foarte mulți elevi. Iar asta înseamnă interzicerea unui drept constituțional, situație pe care nu o putem tolera sub nicio formă, dacă ne dorim menținerea unei democrații funcționale în această țară”, atrage atenția Remus Lăpușan, lider PRO România Cluj.

PRO România semnalează și sancționează faptul că:

– Nu au fost comunicate în timp util scenariile și măsurile avute în vedere de minister, în contextul pandemiei de coronavirus;

– Nu au fost comunicate nici măcar acum variantele de metodologii pentru examenele din anii terminali;

– Nu au fost comunicate în timp util procedurile pentru concursurile de titularizare și definitivat;

– Nu au fost comunicate graficul și modalitatea în care se vor da probele de aptitudini pentru admiterea în unitățile de învățământ vocațional;

– Nu au fost comunicate posibile scenarii pentru încheierea anului școlar;

– Nu a fost elaborată o procedură de lucru la domiciliu pentru cadrele didactice, pentru personalul didactic auxiliar, pentru directori, inspectori școlari și pentru personalul nedidactic.

– Nu a fost implementat și actualizat programul Euro 200, astfel încât toți elevii să aibă la dispoziție un computer, laptop sau tabletă pentru continuarea studiilor.

– Nu a existat niciun fel de coerență cu privire la stabilirea unui calendar pentru începutul dde an școlar, nici pentru grădinițe și nici pentru școli.

„Până la un punct, putem înțelege că situația creată de pandemia de Covid-19 a fost o noutate și, în lipsa unor proceduri pentru astfel de situații de urgență, au apărut blocaje și măsuri pompieristice. Doar că au trecut două luni, totuși, și nu mai vorbim doar de o eroare, ci de un cumul de decizii și acțiuni care au vulnerabilizat suplimentar elevii, într-o perioadă și așa dificilă pentru ei. Așa că, de la un punct încolo, trebuie să admitem cu toții că asistăm la neputință, lipsă de abilități manageriale și de viziune strategică. Pur și simplu, doamna Monica Anisie și-a dovedit măsura incompetenței și trebuie să plece înainte de a provoca noi probleme în sistemul educațional”, completează Remus Lăpușan.

De asemenea, mai multe asociații ale elevilor au transmis un punct de vedere comun: „Susținem și salutăm demiterea Monicăi Anisie, pentru modul în care a gestionat criza cauzată de pandemia de COVID-19”, se precizează în comunicatul semnat de Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE).

PRO România Cluj

Etichete
Comenteaza