PSD Cluj nu reuşeşte să scape de Mircia Giurgiu

PSD Cluj nu reuşeşte să scape de Mircia Giurgiu
Candidatura fostului sindicalist impusă în colegiul 1, reduce şansele social-democraţilor clujeni de a mai obţine colegiul 3 de la liberali

„Spatele" lui Mircia Giurgiu pare a fi mult mai solid decât se credea. Opoziţia întregii organizaţii locale a PSD nu pare a fi suficientă pentru a-l scoate pe fostul sindicalist din colegiul de deputaţi Mănăştur-Grigorescu. „Paraşutarea" lui Giurgiu poate provoca o dublă pierdere pentru PSD Cluj, care îşi vede reduse drastic şansele de a mai obţine colegiul 3 (Gheorgheni-Mărăşti-Centru) de la liberali.

Social-democraţii clujeni par a fi într-o situaţie mai mult decât delicată cu doar două luni înainte de alegeri. Deşi, în urmă cu doar câteva zile, dădeau de înţeles că au scăpat de candidatura lui Mircia Giurgiu pe care ar fi trebuit să i-o ofere în colegiul de deputat al cărui titular este, lucrurile nu par, totuşi, să stea chiar aşa de bine pentru ei. Potrivit unor surse de la Bucureşti, „propteaua" lui Giurgiu, de la Bucureşti este chiar preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, iar voinţa sa pare a avea puterea mai mare decât a întregii organizaţii clujene. Numai că obligaţia de a-l susţine pe Giurgiu în colegiul 1, înseamnă anularea rocadei cu liberalii între colegiile 1 şi 3. Liberalii clujeni oricum refuză să cedeze cel mai bun colegiu din municipiu şi cu atât mai puţin vor fi dispuşi să o facă în schimbul colegiului 4 - al doilea colegiu PSD din municipiu - ultimul fief PDL din oraş. După ce că au mai puţine colegii de deputaţi decât liberalii (patru PSD, faţă de şase colegii, PNL), cedând colegiul 1 lui Giurgiu, social-democraţii riscă să rămână şi fără deputat de Cluj-Napoca, colegiul 4 neoferind mari şanse candidatului care va reprezenta PSD-ul acolo.
Se pare că social-democraţii au încercat să-i ofere lui Giurgiu, la schimb, candidatura în colegiul 1 Senat, al cărui mare favorit pare a fi Alin Tişe. Giurgiu nici n-a vrut să audă. „Nu pot accepta aşa ceva. În USL s-a stabilit că parlamentarii în funcţie îşi păstrează colegiile. Eu n-am luat colegiul nimănui, e colegiul meu, aici locuiesc. Au spus că mă susţin în oricare alt colegiu, numai în colegiul meu, nu. Care-i logica? Ştiau că nu voi accepta, de asta mi-au făcut oferta, înseamnă că vor să scape de mine", a declarat Giurgiu. Respins şi de liberali, datorită de acum celebrei sale candidaturi la primărie, care a fost apreciată drept actul care i-a blocat lui Marius Nicoară accesul la funcţia de primar, Giurgiu spune că nu-l deranjează faptul că nu e dorit de nici o tabără locală din USL, atâta vreme cât nu i se vor pune beţe în roate. „Nu candidez împotriva lor, aşa că n-am nici o problemă. N-am nevoie să mă susţină, mă descurc singur, doar să nu-mi facă contracampanie, să nu spună oamenilor să nu mă voteze", a spus Giurgiu.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a amânat orice răspuns pentru duminică. „Nu mai vreau să fac nici o speculaţie nici faţă de candidatura lui Mircia Giurgiu şi nici faţă de problema colegiului 3 pentru deputaţi.- Duminică vom face o conferinţă de presă şi vom anunţa exact ce am stabilit şi pe ce variantă mergem", a comentat Lăpuşan.

 

Comenteaza