Revenirea lui Ioan Rus la vârful PSD

Revenirea lui Ioan Rus la vârful PSD
Când şi-a anunţat, la conferinţa judeţeană a PSD Cluj, candidatura la funcţia de vicepreşedinte PSD pentru regiunea de Nord-Vest, Ioan Rus a dat de înţeles că revine la vârful partidului mânat de „ultimul proiect” în care se mai implică, regionalizarea României. În egală măsură, crearea funcţiilor de vicepreşedinţi regionali părea a avea ca raţiune acelaşi proces de reformă administrativ-teritorială. Rus neagă, însă, acest raţionament. „În «fişa postului» de vicepreşedinte regional nu e nimic nemijlocit legat de regionalizare. Treaba mea va fi să coordonez politic organizaţiile PSD din această regiune, legat de toate proiectele partidului, inclusiv guvernarea în zonă, proiectele de coeziune ş.a.m.d..

Pe măsură ce vor fi lansate descentralizarea, regionalizarea, sigur că mă voi ocupa şi de aceste proiecte", a explicat Rus. El susţine că speculaţiile potrivit cărora funcţia de vicepreşedinte regional al PSD este un prim pas spre funcţia de preşedinte al regiunii de Nord-Vest sunt, deocamdată, simple speculaţii. „N-are nici o legătură funcţia pe care am obţinut-o a congres cu cea de preşedinte de regiune. În acest moment nici măcar nu iau în calcul o asemenea funcţie, în acest moment iau în calcul doar treaba pe care o am de făcut ca vicepreşedinte regional PSD", a afirmat Rus.
Un al doilea clujean în structurile de conducere centrale ale social-democraţilor ar putea fi senatorul Alexandru Cordoş, căruia i s-a promis susţinere pentru o funcţie de secretar executiv. Potrivit noului statut al partidului, adoptat vineri seara, în prima zi a congresului PSD, funcţia de secretar general, împreună cu funcţiile de secretari executivi vor fi alese în proxima şedinţă a Comitetului Executiv, for din care fac parte Ioan Rus, ca vicepreşedinte al partidului şi Remus Lăpuşan, în calitate de şef de organizaţie judeţeană. „Şedinţa Comitetului Executiv lărgit ar trebui să aibă loc luni sau el târziu săptămâna viitoare. 99% noul secretar general al partidului va fi deputatul de Botoşani Andrei Dolineaschi, iar în ce mă priveşte, am promisiuni că voi fi susţinut pentru o funcţie de secretar executiv, o funcţie care presupune extrem de multă muncă. Rămâne să vedem dacă voi fi ales sau nu", a declarat Cordoş

Etichete
Comenteaza