Video Semnal de alarmă tras de un deputat clujean: „Sunt polițiști, parlamentari sau guvernanți care se droghează”

Semnal de alarmă tras de un deputat clujean: „Sunt polițiști, parlamentari sau guvernanți care se droghează”
| Foto: graiul.ro

Fenomenul consumului de droguri pare că își atinge apogeul în România. Sunt tot mai multe persoane depistate sub influența substanțelor psihoactive, iar unele cazuri se transformă chiar în adevărate tragedii, așa cum a fost și accidentul de la 2 Mai.

Deputatul liberal Radu Moisin a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect tot mai des dezbătut în spațiul public. Parlamentarul clujean consideră că singura soluție pentru a opri acest fenomen și altele similare este reprezentantă de o „curățenie generală în sistem”.

În orice societate modernă, trei componente sunt esențiale pentru orice stat: educația, sănătatea și ordinea publică, cu componenta de apărare. Acestea sunt cele trei misiuni fundamentale ale statului. Restul sunt în mare parte misiuni de sprijin. Se vede cu ochiul liber că pe zona de ordine publică lucrurile merg prost.

Chiar vedeam zilele trecute că un polițist din județul Brașov a fost prins distribuind droguri în timpul serviciului. Este foarte grav. Singura soluție este o curățenie generală în sistem. Sper ca actualul ministru al Internelor să o poată face. Are determinarea și cunoștințele necesare. În primul rând, Poliția trebuie să fie asanată de elementele negative. Continuăm cu Jandarmeria, ISU și alte structuri dacă este cazul.

Cu siguranță sunt polițiști care se droghează, parlamentari sau alți guvernanți care se droghează. Probabil dintr-o răutate sau un cinism au reșit de-a lungul timpului să stopeze tentativele de înăsprire a pedepselor, respectiv să reducă cadrul legal anterior. Pedepsele sunt foarte mici, iar practica în instanță duce la amenzi penale sau renunțarea la urmărire penală.

S-a instituit o impresie falsă care s-a generalizat, iar consumatorii se gândesc că nu pățesc nimic, dacă gândesc așa, deși nu este susținut de argumente juridice, atunci consumul crește. Fenomenul devine ceva din ce în ce mai greu de oprit. Sunt convins că în toamna asta vor fi adoptate inițiative de însăprire a pedepselor”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Radu Moisin.

Comenteaza