Senatorul USR Goţiu, despre "Modelul Cluj" vs "Modelul Teleorman"

Senatorul USR Goţiu, despre "Modelul Cluj" vs "Modelul Teleorman"
| Foto: Facebook/Mihai Goţiu

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goţiu, a scris pe Facebook că 'România se confruntă, la nivel simbolic, două modele de dezvoltare socială, economică și politică: ”Modelul Cluj” și ”Modelul Teleorman”'.

"Nu e vorba de patriotism local când afirm că, la ora actuală, în România se confruntă, la nivel simbolic, două modele de dezvoltare socială, economică și politică: ”Modelul Cluj” și ”Modelul Teleorman”. Primul model se bazează pe implicare civică, pe inițiativă personală, pe spirit comunitar și empatie socială, pe competențele absolvenților formați la universitățile din oraș, pe atragerea de specialiști, pe asocierea voluntară a unor cetățeni autonomi. Cel de-al doilea model e exemplu de clientelism, de promovare de tip feudal primitiv, de obediență față de liderul de trib, de menținere a oamenilor într-o stare de dependeță economică care să permită controlul facil al votului lor", scrie senatorul Mihai Goţiu pe Facebook.

"Banerul pe care l-am afișat, în această săptămână, în Senat, în timpul dezbaterilor Pachetului de legi Anti Justiției - ”CLUJ ANTICORUPȚIE” - nu este doar un mesaj din partea clujenilor care au participat la protestele din ultimul an, ci și pentru a aduce în atenție a unui mod prin care România se poate schimba", adaugă Goţiu .

Senatorul clujean spune că, după "epoca Funar", clujenii au devenit din ce în ce mai implicaţi civic, iar orașul a devenit "un model de dezvoltare economică în România, analizele realizate de specialiști ai Băncii Mondiale plasând Clujul pe primul loc la capitolul 'magnetism'".

"Bătălia pentru spațiul public, confiscat de administrația Funar, campaniile de afișe MindBomb, implicarea în campania Salvați Roșia Montană, campaniile pentru susținerea comunităților sărace de la Pata Rât, centrele și festivalurile culturale independente, campaniile de mobilizare civică inițiate de Declic sunt doar câteva exemple prin care Clujul s-a plasat în avangarda schimbărilor sociale și politice din România", a afirmat senatorul clujean.

Mihai Goţiu îşi încheie postarea afirmând că, "Clujul (și alte orașe din România unde implicarea civică a crescut) nu poate (nu pot) supraviețui ca insulă (insule) independentă (independente) într-o țară condusă după ”Modelul Teleorman”. 

Comenteaza