Șerban Nicolae, atac violent la adresa șefilor din justiție

Șerban Nicolae, atac violent la adresa șefilor din justiție
Senatorul Șerban Nicolae a avut o nouă ieșire nervoasă în Parlament, de data asta a adresat cuvinte grele șefului Parchetului general și șefei Curâii Supreme.

A fost scandal în Comisia Juridică, marți dimineața, când s-au aprobat bugetele instituțiilor din justiţie. Dincolo de planurile bugetare, şeful Parchetului General a anunţat, oficial, că ar putea ataca legile justiţiei la Curtea Constituţională.

"Este o insultă ceea ce v-aţi permis să declarați și așa ceva este inadmisibil în orice stat democratic şi civilizat ați fi fost destituit şi supus unei anchete disciplinare", a tunat și fulgerat Șerban Nicolae.

Senatorul PSD se referă la o declaraţie făcută în urmă cu o săptămână de Augustin Lazăr. Procurorul general al României atrăgea atunci atenţia că magistraţii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba.

Acelaşi Şerban Nicolae a criticat şi conducerea Curţii Supreme. Senatorul s-a declarat împotriva unui protocol anticorupţie semnat de Înalta Curte cu Parchetul General.

"Este absolut ruşinos și inacceptabil acest protocol, această declarație comună semnata de ÎCCJ cu Ministerul public și CSM", a spus senatorul Șerban Nicolae.

Cristina Tarcea a răspuns promt criticilor: strategia anticorupţie este parte a obligaţiilor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare, spune şefa Instanţei Supreme.

 

Comenteaza