"Trebuie să ne uităm în scriptele oficiale ale PDL ca să aflăm dacă a dat Cocoş bani partidului"

Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, a declarat că trebuie verificate "scriptele oficiale ale partidului" pentru a afla dacă omul de afaceri Dorin Cocoş a finanţat campaniile PDL, aşa cum a susţinut Elena Udrea.

 

Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă cum comentează declaraţiile Elenei Udrea (foto stânga), potrivit cărora Dorin Cocoş (foto centru) ar fi finanţat campaniile electorale ale PDL şi dacă ştia că acesta ar fi dat bani la PDL, Boc a spus că informaţiile trebuie căutate în "scriptele oficiale ale partidului".

"Dacă a dat, trebuie să ne uităm în scriptele oficiale ale partidului. Acolo există toate informaţiile oficiale, alte date eu nu am despre campania electorală. Ceea ce ştiu este ceea ce există în scriptele oficiale ale partidului, alte detalii şi alte nuanţe nu am", a spus Boc.

Întrebat dacă a vorbit cu Udrea de când se află în arest la domiciliu, Boc a răspuns negativ. "Nu am vorbit de când este în arest la domiciliu. Dacă o să ajung la Bucureşti sau o să am ocazia, evident că o să încerc să iau legătura", a subliniat fostul premier.

Udrea a plecat, miercuri, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a făcut declaraţii, cu ochii în lacrimi, despre situaţia sa şi a spus că va aştepta acasă decizia instanţei privind arestarea preventivă cerută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul "Gala Bute", precizând că ştia că Dorin Cocoş a finanţat campaniile PDL.

Citeşte şi: Elena Udrea, cu ochii în lacrimi la ICCJ. Deputatul aşteaptă acasă decizia privind arestarea preventivă cerută de DNA, scrie Mediafax.

Întrebată în legătură cu modul în care a fost finanţată campania din 2009, Udrea a arătat că presa se face că nu ştie despre modul în care sunt finanţate campaniile în general şi că poate să îi întrebe foarte bine şi pe "domnul Iohannis, domnul Ponta" despre cum se face acest lucru.

 

Comenteaza