Dan Tarcea despre Raportul Curții de Conturi: ”Este datoria Curții de Conturi să constate, asta nu înseamnă că tot ce constată e și valabil”

Dan Tarcea despre Raportul Curții de Conturi: ”Este datoria Curții de Conturi să constate, asta nu înseamnă că tot ce constată e și valabil”

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea susține că nu toate abaterile constatate de Curtea de Conturi referitor la activitatea municipalității în 2018 sunt justificate. ”Este vorba despre o diferență de viziune”, a spus Tarcea la emisiunea ZIUA LIVE.

”Este datoria Curții de Conturi să constate abaterile, asta nu înseamnă că tot ce constată e și valabil. De exemplu, referitor la lucrările pe care le-am făcut la statuia lui Mihai Viteazu, curtea consideră că acestea ar fi trebuit să fie trecute ca investiții, nu reparații. Noi considerăm că sunt reparații, nu am construit statuia de la zero, am reparat-o. Oricum procedurile sunt aceleași, transparente, am făcut licitație publică. Deci discutăm de chestiuni de nuaNță. La fel ne-am spus că de ce am făcut investiția la drumul Sfântul Ion doar pe baza numărului topografic, fără să avem un număr cadassral. Nu puteam lăsa drumul nemodernizat, iar între timp s-a făcut și cadastrarea.

Oricum suntem cu procese în instanță cu Curtea și pentru raportul din 2017, unele le-am câștigat, altele sunt pe rol. Noi credem că am procedat corect, urmează să avem procedurile de mediere cu reprezentanții Curții, dacă nu vom ajunge la un consens, vom merge la alte proceduri”, a spus viceprimarul.

Reamintim că în raportul Curții de Conturi pe 2018, sunt menționate abateri de 177 de milioane de lei referitoare la activitatea Primăriei Cluj-Napoca.

Comenteaza