UDMR Cluj, oficial în cursa parlamentară. Replici dure la adresa PSD Cluj pe tema panoului electoral controversat

UDMR Cluj, oficial în cursa parlamentară. Replici dure la adresa PSD Cluj pe tema panoului electoral controversat
UDMR Cluj s-a înscris oficial, marţi, la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) în cursa pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Delegaţia UDMR a fost condusă de liderul filialei clujene, Csoma Botond, care ocupă, dealtfel, şi prima poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor. Pe locul doi se regăseşte fostul ministru al Culturii, Hegedüs Csilla. 

Lista candidaţilor pentru Senat este deschisă de actualul senator Laszlo Attila, fost lider al UDMR Cluj şi fost viceprimar al oraşului, iar locul secund este ocupat de actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan. 

Liderul UDMR Cluj, Csomo Botond, a declarat ca panoul de precampanie cu textul "Salvăm Clujul de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala" promovează o descentralizare fiscală.

"Fără decentralizare fiscală nu putem realiza marile investiţii de infrastructură. Sunt de 10 ani consilier local şi n-am putut să realizăm nici centura sudică, nici centura de ocolire, nici cea nordică din lipsă de fonduri. Eu cred că prin această iniţiativă nu este vorba că nu suntem solidari cu celelalte regiuni ale ţării, dar am dori ca în proporţie mai mare taxele plătite de ardeleni să rămână aici, să putem dezvolta Clujul şi Ardealul, ceea ce este important atât pentru români cât şi pentru maghiari. Nu ne poate acuza nimeni că mesajul are o conotaţie etnică", a spus Botond.

Acesta a mai precizat că panoul nu va fi retras şi a catalogat în termeni duri criticile PSD Cluj de "retorică segregaţionistă".

"M-a frapat declaraţia PSD, denotă stupiditate sau manipulare să spui că descentralizarea fiscală înseamnă segregaţionism. Cred că cei de la PSD ar trebui să consulte mai des DEX-ul să afle ce înseamnă acest termen", a precizat liderul UDMR Cluj.

Comenteaza