Ungureanu: E datoria mea să discut cu opoziţia, cel mai probabil ne întâlnim săptămâna viitoare

Ungureanu: E datoria mea să discut cu opoziţia, cel mai probabil ne întâlnim săptămâna viitoare
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, vineri seară, la Iaşi, că este de datoria sa să discute cu opoziţia pentru revenirea acesteia în Parlament, iar un astfel de dialog va avea loc săptămâna viitoare, în condiţiile în care vor urma proiecte legislastive importante care au nevoie de dezbatere.

"E o datorie a premierului de a discuta cu opoziţia. Sunt dispus să fac aşa ceva. Mi se pare normal într-o democraţie ca jumătatea goală a sălii Parlamentului să fie ocupată, cu atât mai mult cu cât vor urma proiecte legislative foarte serioase care au nevoie de dezbatere", a declarat premierul Ungureanu.

El a spus că dezbaterile din Parlament asupra proiectelor legislative importante interesează întrega ţară, iar opoziţia ar trebui să nu piardă ocazia să participe la discuţiile respective.

"Avem nevoie de vocea critică şi de ochi care să citească din perspectiva partidelor din care fac parte textele pe care le supunem spre aprobare. Nu sunt doar avocatul unui asemenea dialog, ci e important ca el să se şi producă", a afirmat premierul Ungureanu.

El a mai spus că discuţiile cu reprezentanţii opoziţiei vor avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare, fără a preciza însă ziua în care acestea se vor desfăşura.

În cursul serii de vineri, premierul Mihai Răzvan Ungureanu participă, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, la o întâlnire cu oameni de afaceri locali, după care va merge la primărie, la recepţia organizată de municipalitate şi Consiliul Judeţean cu prilejul prezenţiei membrilor Guvernului la Iaşi.

Biroul Permanent al PDL a discutat despre o invitaţie pe care premierul Mihai Răzvan Ungureanu o va trimite partidelor din opoziţie cu scopul organizării unei întâlniri, probabil săptămâna viitoare, la care să participe şi preşedintele PDL, Emil Boc.

"S-a discutat la nivelul BPN că va exista o invitaţie din partea premierului Ungureanu, adresată opoziţiei. Aşteptăm să se materializeze", a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.

Şeful Guvernului nu a transmis încă partidelor de opoziţie o astfel de invitaţie. Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că acesta a avut, miercuri dimineaţă, o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, legată în principal de semnarea la Bruxelles a Tratatului de guvernanţă fiscală şi de şedinţa comună de Guvern România - Republica Moldova, la care au fost însă analizate şi probleme de politică internă.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, vineri, că, dacă premierul Mihai Răzvan Ungureanu va invita la o discuţie partidele de opoziţie, PC este deschis la dialog şi eventual va participa, însă nu ştie dacă aduce ceva constructiv.

Şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că nu refuză un eventual dialog cu premierul Ungureanu pe tema detensionării situaţiei din Parlament, dacă premierul va adresa o invitaţie în acest sens, el precizând că deplânge întârzierea cu care acesta ar avea loc.

Pe de altă parte, preşedintele Traian Băsescu va adresa un mesaj Parlamentului, în 7 martie.

 

Comenteaza