Viktor Orban șochează iar Europa. Declarațiile premierului ungar au stârnit indignare la Bruxelles

Viktor Orban șochează iar Europa. Declarațiile premierului ungar au stârnit indignare la Bruxelles
| Foto: adevarul.ro

Premierul de extrema dreapta al Ungariei susţine că ţările în care rasele se amestecă „nu mai sunt naţiuni”. Declaraţia lui Viktor Orbán a stârnit un val de critici la nivelul Uniunii Europene.

Premierul Ungariei Viktor Orbán a criticat în cel mai recent discurs al său amestecarea raselor europene şi non-europene.

„Noi maghiarii nu suntem o rasă mixtă şi nu vrem să devenim o rasă mixtă. Ţările în care europenii şi non-europenii se amestecă nu mai sunt naţiuni”, a declarat Orbán.

Discursul controversat a stârnit imediat un val de indignare şi critici venite din partea partidelor de opoziţie şi a politicienilor europeni.

„Declaraţiile lui amintesc de o perioadă pe care cred că am dori cu toţii să uităm. Ele arată într-adevăr adevăratele culori ale regimului său”, afirmă Katalin Cseh, europarlamentar din partidul de opoziţie Momentum. Cseh este îngrozită de discursul premierului ungar.

„A vorbi despre rasă sau puritate etnică, în special într-o regiune atât de mixtă, cum ar fi Europa Centrală şi de Est, este pur delirant şi periculos, domnule Orban”, a declarat europarlamentarul român Alin Mituţa.

Orbán a făcut aceste remarci în timpul unui discurs susţinut la Băile Tuşnad din România. De asemenea, premierul ungar a făcut profeţii apocaliptice: a prezis declinul Occidentului şi a criticat aspru sprijinul militar occidental pentru Ucraina, fiind cel mai important aliat al Moscovei din cadrul Uniunii Europene.

„Cu cât NATO le oferă ucrainenilor mai multe arme moderne, cu atât ruşii vor împinge mai mult linia frontului. Ceea ce facem este să prelungim războiul”, a susţinut Orbán.

Ungaria este membră NATO şi a Uniunii Europene, însă politicile interne adoptate sub conducerea premierului Viktor Orbán o plasează în opoziţie faţă de direcţia dorită de cele două organizaţii.

 

Comenteaza