Moaştele "apostolului milostivirii divine" vor putea fi venerate la Cluj

Moaştele
Moaştele Sfintei Faustina Kowalska, numită şi “Apostol al Milostivirii”, unul dintre cei mai cunoscuţi sfinţi ai Bisericii Catolice, vor ajunge duminică, 17 aprilie, la Catedrala “Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca.

Părticele din moaştele Sfintei Faustina se află în Casa Surorilor Comunităţii catolice „Sf. Ioan" din Bucureşti şi, cu binecuvântarea Preasfinţiei Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla, vor fi primite în Catedrala "Schimbarea la Faţă", duminică de la ora 16>00, unde vor putea fi venerate.

Cu această ocazie, vicarul Anton Crişan, va organiza în Catedrala Episcopală un program special de rugăciune. La ora 16:45 se va face Rozariul Divinei Îndurări, iar de la ora 17:00 va urma Calea Crucii - cu meditaţii ale Sfintei Faustina.

Programul va continua de la ora 18:00 cu celebrarea Sfintei Liturghii a tinerilor, care în fiecare după-amiază de duminică şi în sărbători este celebrată în Catedrală în primul rând pentru tineri, răspunsurile liturgice fiind date de Grupul de Rugăciune (Adoraţie) Triumful Inimii Neprihănite.

De la ora 19:15 este programată prezentarea Sfintei Faustina și a Mesajului Milostivirii Divine. Venerarea moaştelor Sfintei Faustina va continua întreaga seară, atât timp cât vor fi credincioşi care vor dori să ceară mijlocirea Sfintei şi să invoce harul milostivirii lui Dumnezeu.

Comenteaza