Planta VINDECĂTOARE: te scapă de BOLI și acționează precum un CHIRURG estetician

Planta VINDECĂTOARE: te scapă de BOLI și acționează precum un CHIRURG estetician
Sunt folosite adesea în medicina naturistă, dar și în gospodărie pentru a pregăti fel de fel de preparate delicioase. Consumul acestor fructe îmbunătățește semnificativ starea de sănătate, alungă diferite boli și acționează precum un chirurg estetician.

Măceșele, micile fructe roșii care sunt vedetele toamnei, reprezintă o adevărată oază de sănătate. Sunt bogate in vitamine si minerale, dar si în substanțe active care îmbunătațesc semnificativ starea de sănătate și previn numeroase boli.

Măceşele conţin din abundenţă vitamina A, fiind de două ori mai bogate decât caisele, vitamina B1 şi B2, vitamina K, vitamina P, vitamina E, vitamina PP, flavonoizi, proteine, zaharuri, acid malic, celuloză, pectine, fier, magneziu şi uleiuri esenţiale. Puţină lume ştie că măceşele se pot consuma chiar şi crude, în salate, cu condiţia să le fie scoşi sâmburii, sau sub formă e ceai, tinctură, dulceață sau alte preparate.

Combat acneea
Măceșele sunt utile și în combaterea acneei tocmai prin proprietățile enumerate mai sus. Astfel se recomandă să faceti o pastă din măceșe fără sâmburi (macerate sau la blender) pe care o amestecați cu o pastilă pisata de aspirina și o lingură de miere. Obțineți astfel o mască foarte activă pentru înlăturarea acneei. Se recomandă sa utilizați zilnic aceasta mască, seara, după curațarea intensă a tenului, pentru a avea rezultate bune in combaterea acneei.

Supliment în curele de slăbire
Pentru că accelerează arderile şi facilitează refacerea structurilor tisulare prin conţinutul de vitamine şi minerale care stimulează şi reglează metabolismul, măceşele ajută la reducerea depozitelor de grăsime. Pentru sporirea beneficiilor, s erecomandă amestecul lor cu alte fructe.

Cresc imunitatea
Câţi dintre voi nu aţi urmat când aţi fost mici cel puţin o cură de ceai de măceşe? Prin conţinutul lor de proteine vegetale şi vitamine, aceste fructe sunt cunoscute pentru capactatea de a întări imunitatea şi de a conferi rezistenţă în faţa infecţiilor, fiind utile şi copiilor care au un sistem imunitar sensibil insuficient dezvoltat. Pentru a maximiza efectele, este recomandat consumul a cinci-zece măceşe la interval de câteva zile sau prepararea lor sub formă de ceai.

Utile în curele de detoxifiere
Aceste fructe sunt incredibil de eficiente în curele de detoxifiere, datorită puterii de a scădea stresul oxidativ şi de a reduce radicalii liberi. În plus, pot fi consumate cu succes în curele de radiere.

Refac frumuseţea pielii
Datorită conţinutului ridicat în vitamine, în special in vitamina C, măcesele sunt utile în tratamente de înfrumuseţare a pielii, având proprietăţi regenerative pentru structurile cutanate şi subcutanate. Alături de o dietă echilibrată, ajută la menţinerea tinereţii şi a frumuseţii pielii.

Ceaiul de măceșe tratează intoxicațiile, diarea, afecțiunile hepatice, febra, viermii intestinali (în acest caz, și pulberea de măceșe este foarte eficientă), palpitațiile. Afecțiunile rinichilor și ale vezicii urinare pot fi tratate cu ajutorul ceaiului de semințe de măceș. Elixirul de măceș este recomandat în tratarea bronșitei cronice și a tusei de bătrânețe.

Comenteaza