Pacienţii din Cluj au asociaţie, care îi va reprezenta în faţa autorităţilor şi a medicilor

Pacienţii din Cluj au asociaţie, care îi va reprezenta în faţa autorităţilor şi a medicilor
Colegiul Pacienţilor s-a lansat oficial astăzi la Cluj. Asociaţia, care are filiale în mai multe judeţe, vrea să reprezinte interesele pacienţilor în faţa autorităţilor şi a instituţiilor medicale.

Asociaţia a deschis vineri la Cluj a şaptea filială din ţară. Colegiul Pacienţilor vrea un sistem medical care să ofere acces nedescrimnatoriu şi egal la serviciile medicale tuturor oamenilor.

„Dorim o acoperire naţională pentru toţi pacienţii. Propunem ca toate litigiile dintre instituţiile sanitare şi pacienţi să le rezolvam pe cale amiabilă prin mediere, asociaţia are un parteneriat cu Corpul Profesional al Mediatorilor din Judeţul Cluj", a declarat Angela Perneş, preşedintele Colegiului Pacienţilor Bihor, prezentă la lansarea filialei Cluj.

„Acum, scopul nostru este să identificăm problemele pacienţilor din judeţul Cluj. Avem nevoie de voluntari, căutăm membri sănătoşi care să ne ajute. Înscrierea este gratuită, oricine poate deveni membru al asociaţiei", a subliniat Angela Perneş.

La Cluj, Colegiul Pacienţilor va fi condus de Laurenţiu Seffer. Asociaţia a propus Ministerului Sănătăţii suprataxarea alimentelor cu nivel ridicat de zahăr, iar proiectul are şanse să fie implementat. Colegiul Pacienţilor a fost înfiinţat în 2015 şi are ca scop creşterea resurselor pentru finanţarea sistemului de sănătate, eliminarea corupţiei şi susţinerea prevenţiei în sănătate. (Irina Repcea)

Comenteaza