A apărut prospectul vaccinului Pfizer anti-COVID. Efectele secundare nu se cunosc

A apărut prospectul vaccinului Pfizer anti-COVID. Efectele secundare nu se cunosc
| Foto: zf.ro

Prospectul vavccinului anti-COVID de la Pfizer dezvăluie că multe efecte pe care le-ar putea avea vaccinul nu se cunosc.

A apărut prospectul vaccinului Pfizer anti Covid-19, dar asta nu ajută prea mult. Este clar că imunizarea va avea loc abia după şapte zile de la administrarea celei de a doua doze de vaccin şi că vaccinarea este poisiblă doar dacă la persoanele de peste 16 ani. În schimb, dacă ai sub 16 ani şi vrei să te vaccinezi, nu se ştie ce efect va avea vaccinul asupra ta, relatează Mediafax.

La fel cum în prospect mai este precizat şi că nu au fost făcute studii pentru a vedea efectul vaccinului anti-covid dacă este amestecat cu alte medicamente, ori efectul lui asupra femeilor însărcinate şi a celor care alăptează. De asemenea, nici dacă va fi afectată fertilitatea nu se ştie.

În schimb, cele mai des întâlnite efecte adverse: dintre persoanele pe care s-a efectuat testarea vaccinului Pfizer, peste 80% au resimţit durere la locul injectării timp de câteva zile, 60% au resimţit oboseala, 50% au avut dureri de cap, 30% au avut dureri musculare, 30% au avut frisoane, 20% dureri articulare şi 10% au făcut febră.

Comenteaza