A început testarea națională anti-COVID. Care sunt primele zone vizate

A început testarea națională anti-COVID. Care sunt primele zone vizate

Testarea ar urma să se încheie la sfârșitul lunii august și este făcută cu cea mai avansată metodă disponibilă în acest moment, a declarat joi, Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Testarea naţională anti-COVID-19 a început în judeţul Ialomiţa, dar au fost recoltate şi câteva probe din Bucureşti, a declarat Adriana Pistol la Digi 24

”Au început să se facă câteva prelevări în câteva locații. (...) Este un eșantion care este calculat într-un fel anume, dar este și un pas de numărare să asigurăm cât mai mult corectitudinea aleatoare a persoanelor care sunt participante și evident cu consimțământul lor. Noi credem că la sfârșitul lunii august o să avem încheiate recoltările și cea mai mare parte din rezultate la dispoziție. Vom ști care este procentul din populația României care a trecut prin infecție pentru că are anticorpi, vom ști separat pe fiecare grupă de varstă procentul persoanelor care a trecut prin infecție și pe regiuni, cele 8 regiuni ale României, care este procentul persoanelor care au trecut prin infecție. (...) au fost selectate un număr de laboratoare doritoare să participe în fiecare județ și București, orice laborator care face orice tip de analiză medicală, acolo sigur că sosesc persoane care au o recomandare pentru diverse tipuri de analize medicale, aceste persoane sunt întrebate dacă sunt de acord să participe la studiu”, a explicat directorul CNSCBT.

În toamnă, autorităţile vor avea o imagine despre procentul populației care a trecut prin infecţie, în cele 8 regiuni de dezvoltare ale țării.

Comenteaza