Adolescenta din Cluj, vaccinată din greșeală cu Johnson&Johnson, a primit adeverința de vaccinare

Adolescenta din Cluj, vaccinată din greșeală cu Johnson&Johnson, a primit adeverința de vaccinare

Eleva de 17 ani din Cluj-Napoca a fost vaccinată, din greșeală, cu serul de la Johnson&Johnson, vaccin care nu este recomandat persoanelor sub 18 ani.

Cu toate că sistemul a refuzat eliberarea adeverinței de vaccinare, având în vedere eroarea comisă, fata a primit, totuși, documentul.

"Vreau să precizez faptul că fetei de 17 ani i s-a eliberat azi adeverința de vaccinare", a declarat prefectul Clujului, miercuri.

Eleva, în vârstă de 17 ani și 9 luni, a cerut luni să fie imunizată cu Johnson&Johnson, fără să știe că acest ser nu este recomandat minorilor. Medicii și-au dat seama de greșeala făcută abia după ce i-au administrat doza, în momentul în care au vrut să elibereze adeverința de vaccinare și sistemul a dat eroare. Medicul care i-a administrat vaccinul recunoaște că fata nu a fost întrebată dacă este minoră.

„Medicul coordonator al centrului,  dr. F. M. a transmis Direcției de  Sănătate  Publică Cluj o notă  de  informare privind eroarea  administrării vaccinului la o persoana sub vârsta de 18 ani.  Din relatarea doamnei doctor reiese că: 

-  La data de 15.11.2021, la ora  8,00 s-a  prezentat o persoană de sex feminin, pe nume S. I. L. pentru vaccinare cu Johnson&Johnson. 
Doamna doctor a scanat cartea de identitate pe  tabletă cu credențiale  Johnson&Johnson iar tableta a indicat că „persoana poate fi vaccinată, nu are nici o doză” situație în care datele au fost transmise  și  preluate  în  RENV. S-a  continuat cu completarea chestionarului și cu anamneza efectuată de Dr. R. C. (persoana nu a fost întrebată dacă este minoră) apoi  s-a continuat cu vaccinarea cu tipul de vaccin Johnson & Johnson. În momentul în care s-a încercat scoaterea adeverinței a apărut mesajul „eroare la salvarea datelor: vaccinul nu a fost adăugat din cauza unor erori; persoanele sub 18 am nu se pot vaccina cu acest produs (Johnson&Johnson).

În această situație doamna doctor a comunicat Direcției de Sănătate Publică  incidentul  iar  DSP  a  solicitat  punct  de  vedere  de  la CNSCBT.  Având în  vedere precizarea CNSCBT, medicul vaccinator urmează să transmită o notă explicativă prin care să detalieze toată situația, în vederea  înregistrării  vaccinării  în  RENV și  generării adeverinței de vaccinare” , au transmis, luni, reprezentanții prefecturii Cluj.

Comenteaza