AFRODISIACUL din NATURĂ: combate DEPRESIA, previne CANERUL PULMONAR, tratează INFECŢIILE URINARE

AFRODISIACUL din NATURĂ: combate DEPRESIA, previne CANERUL PULMONAR, tratează INFECŢIILE URINARE
Puţin cunoscută şi utilizată la noi în ţară, această plantă este deosebit de apreciată în bucătăria britanică. La fel de apreciate sunt proprietăţile sale medicinale.

Năsturelul (watercress, în limba engleză), cunoscut şi sub denumirea de brâncuță, măcriș de baltă sau năsturaș, este o specie de plante ierboase acvatice care crește prin locuri mlăștinoase, în apropierea izvoarelor și a pârâielor, în locurile umede.

Este folosit în gastronie, în special în salate şi supe, dar are şi întrebuinţări medicinale, consumat sub formă de ceai.

Tratează infecţiile urinare

Ceaiul de năsturel are puternice proprietăţi antiinflamatoare şi antiseptice, fiind o adevărată binecuvântare pentru tractul urinar şi genital feminin. Consumat regulat, ajută la prevenirea şi tratarea infecţiilor urinare, a cistitelor şi a anexitelor.

Adjuvant în tratamentul cancerului

Consumat zilnic, acest ceai este un adjuvant în lupta contra tumorilor canceroase. Responsabilă pentru aceastră proprietate este tocmai substanţa care îi oferă plantei gustul uşor picant.

Afrodiziac puternic

Nasturelul este recunoscut ca fiind una dintre plantele cu cele mai puternice efecte afrodiziace, stimulând libidoul şi îmbunătăţnd viaţa sexuală.

Protejează fumătorii de cancer

Acest ceai este un aliat de fier al fumătorilor, întrucât are capacitatea de a proteja organismul împotriva efectelor nocive ale fumatului, protejând în acelaşi timp plămânii împotriva cancerului pulmonar.

Detoxifiant puternic

Ceaiul de nasturel este unul dintre cele mai puternice detoxifiante pentru organism, fiind de folos în eliminarea toxinelor din organism.  

Combate depresia

Infuzia de năsturel are un efect benefic asupra sistemului nervos central, datorită proprietăţilor energizante, vitaminizante şi a numeroarelor minerale pe care le conţine, fiind considerat un remediu eficient împotriva asteniilor de sezon sau a depresiei.

Contraindicaţii

Consumul acestei plante este contraindicat persoanelor care suferă de ulcer gastric, nefroză, afecţiuni tiroidiene, dar şi copiilor cu vârste mai mici de patru ani şi gravidelor. 

Comenteaza