BOBIŢELE MIRACULOASE: previn ALZHEIMERUL şi PARKINSONUL şi CANCERUL, catifelează PIELEA, ARD GRĂSIMILE

BOBIŢELE MIRACULOASE: previn ALZHEIMERUL şi PARKINSONUL şi CANCERUL, catifelează PIELEA, ARD GRĂSIMILE
Întâlnite în Europa, nordul Asiei, Groenlanda, vestul Canadei și vestul Statelor Unite, aceste fructe mici cât un bob de mazăre sunt pline ochi de substanţe benefice organismului. Consumul lor va ţine departe orice maladie, oricât de gravă ar fi ea.

Afinele sunt bogate în vitamine şi oferă cu succes organismului șansa de a se revigora. Afinele au un gust dulce acrisor iar efectele lor terapeutice sunt atât de miraculoase încât pot înlocui cu succes medicamentele.

Ajută în procesul de ardere a grăsimilor

Afinele ajută la arderea grăsimii abdominale datorită conţinutului de catehine, ceea ce înseamnă ca te vor ajuta, în cazul în care doreşti să slăbeşti şi le integrezi în dietă. Dacă mănânci frecvent alimente bogate în catehine, vei scapa de grăsimea de pe abdomen cu până la 77%.

Ajută la menţinerea sănătăţii neurologice, previn maladia Alzheimer şi boala Parkinson

Conform unor studii recente, consumul acestor fructe de vară ajută la menţinerea sănătăţii creierului, prevenind maladia Alzheimer şi sporind performanţele intelectuale. Afinele îmbunătăţesc semnificativ şi memoria. Afinele cresc productia dopaminei, un neurotransmitator de la nivelul sistemului nervos, care ajuta creierul sa genereze suficient de multă energie pentru funcţionarea organismului. Cercetatorii au descoperit ca nivelul dopaminei este scăzut la bolnavii de Parkinson.

Proprietăţi anticancerigene

Afinele au proprietăţi anti-cancer si protejeaza materialul genetic deoarece conţin acid elagic, un compus fenolic ce inhibă înmulţirea celulelor canceroase şi previne dezvoltarea acestora la persoanele cu perdispoziţie la cancer.

Remediu pentru indigestie

În acest scop sunt indicate fructele de afine, ce pot fi folosite sub forma de ceai, dulceaţă sau suc de afine. Ceaiul din fructe uscate şi frunze poate fi folosit cu succes în infecţiile gastrointestinale.

Catifelează pielea

Afinele îţi revitalizează pielea dacă le foloseşti topic. Combină două căni de zahar brun, două linguriţe cu piure de afine şi trei linguri cu suc de lamaie şi aplică această compoziţie pe ten. Antioxidanţii din afine catifelează pielea, sucul de lămâie o luminează iar zaharul o exfoliază.

Îmbunătăţesc vederea

Datorită vitaminelor A si C pe care le contin, afinele îmbunatăţesc acuitatea vizuala, circulaţia sângelui la nivelul ochilor şi a sistemului nervos si previn si trateaza boli de ochi, îmbunătăţesc vederea pe timpul nopţii şi combat oboseala.

Comenteaza