Când apar noi locuri pe pentru programare la vaccinarea anti-COVID

Când apar noi locuri pe pentru programare la vaccinarea anti-COVID

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a că urmează să fie implementate în platforma de programare noi locuri pentru vaccinare.

"De la 15 martie ar trebui să fie disponibile deja aceste liste de aşteptare, pentru că ele trebuie deja să fie funcţionale când vom deschide toate centrele de vaccinare, în perioada lunii aprilie, aşa încât oamenii, cetăţenii să aibă deja acces la această listă de aşteptare, tocmai pentru a demara procesul de înscriere. Deci, practic, termenul limită pentru implementare este 15 martie. Au fost definite cerinţele operaţionale, urmează, practic, procedura propriu-zisă de implementare, nu este un lucru simplu să lucrezi pe o platformă care e în producţie, care este în plină activitate. Sunt date tehnice pe care colegii mei le cunosc foarte bine, însă evident că lucrurile se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă, tocmai pentru a nu compromite platforma de programare", a spus Gheorghiţă, marți, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Gheorghiță a precizat că noi locuri pentru programarea la vaccinul anti-COVID ar urma să fie disponibile în platformă la începutul lunii martie.

"Practic, persoanele se pot programa probabil de la începutul lunii martie pe aceste locuri, dar centrele vor intra în activitate începând cu 15 martie. Ca şi în cazul vaccinului produs de compania AstraZeneca, probabil că aceste programări vor fi deschise cu cel puţin o săptămână înainte de punerea în activitate a acelor cabinete. Deci, cred că în prima sau după prima săptămână din martie vor fi deja disponibile noi locuri pentru programare", a spus preşedintele CNCAV. 

Până acum în România au sosit 1.560.509 doze de vaccin anti-COVID din care 1.151.112 au fost deja administrate.

Comenteaza