Câți clujeni s-au imunizat la maratonul vaccinării de la Cluj-Napoca

Câți clujeni s-au imunizat la maratonul vaccinării de la Cluj-Napoca
| Foto: Facebook/UMF Iuliu Hațieganu Cluj

Luni dimineața s-a încheiat Maratonul Vaccinării, desfășurat în weekend la Sala Polivalentă BTArena din Cluj-Napoca.

3.900 de persoane - clujeni sau din alte județe și cetățeni străini, s-au vaccinat de vineri după-amiază până luni dimineața la Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj, care a avut loc în weekend la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca. Cele aproape 4.000 de persoane vaccinate în cadrul evenimentului de la BTArena se vor întoarce pentru rapel în aceeași locație, în perioada 4-7 iunie

"Maratonul de la BT Arena s-a încheiat cu 3.900 de persoane imunizate. Nu ne-am stabilit un target, important este că încă aprpoape 4.000 de persoane s-au imunizat cu această ocazie, în plus față de cei care s-au vaccinat în centre sau la punctul drive-tru. Nu au fost probleme deosebite, a fost variat ca tip de persoane care au accesat vaccinul", a declarat pentru Ziua de Cluj, subprefectul Irina Munteanu. 

Potrivit acesteia, Clujul a înregistrat vineri un record al vaccinărilor zilnice.

"Vineri a fost un record al vaccinărilor, au fost imunizate 7.165 de persoane. Merge în continuare foarte bine și centrul de tip drive-through, unde se vaccinează 450-500 de persoane zilnic, se vaccinează oamenii și la medicii de familie care s-au înrolat în această campanie, și în centrele deschise de operatorii economici, plus că avem echipe mobile care ajung cu vaccinul la persoanele nedeplasabile sau în zonele mai greu accesibile", a precizat Irina Munteanu.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcția de Sănătate Publică Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Cluj și spitalele universitare din Cluj-Napoca și cu susținerea companiilor private clujene și a reprezentanților mass-media, care s-au implicat în promovarea evenimentului.

Comenteaza