Ce se întâmplă cu organismul nostru dacă nu mâncăm nimic la micul dejun

Ce se întâmplă cu organismul nostru dacă nu mâncăm nimic la micul dejun
Dacă obişnuieşti să sari peste masa de dimineaţă, trebuie să ştii care sunt consecinţele.

Lipsa micului dejun perturbă activitatea cerebrală, mai ales dintr-o parte a cortexului orbito-frontal, asociată cu stimulii "plăcuți2 din circuitul recompensei.

La persoanele care sar peste masa de dimineață se declanșează o supra-activare a acestei regiuni a creierului când persoana dă apoi peste alimente bogate în calorii, simțind nevoia să se arunce pe acest tip de hrană.

Este ceea ce au demonstrat cercetări desfășurate de o echipă de la Imperial College din Londra. A fost studiat creierul a circa 20 de persoane (adulți tineri cu un indice de masă corporală normal) în diferite situații (post, mic dejun, injectare de ser fiziologic sau de grelină, "homonul foamei").

Prima observație este că lipsa micului dejun duce la o atracție mult mai mare față de alimentele bogate în calorii. La prânz, voluntarii care nu au mâncat dimineață au consumat în medie cu 20% mai multe calorii decât atunci când au mâncat dimineață. Nu senzația de foame explică totul: ea poate fi potolită al fel de bine consumând mâncare slab calorică, dar creierul dictează un alt comportament.

sursa

Comenteaza