Ce sfaturi dă nutriţionistul Hâncu pentru alimentaţia românilor

Ce sfaturi dă nutriţionistul Hâncu pentru alimentaţia românilor
Nutriţionistul Nicolae Hâncu face recomandări, în această seară la Ştirile Realitatea TV Cluj, despre ce ar trebui să conţină alimentaţia corectă a românilor.

"E bine să mâncăm ce găsim în prăvălie şi ce pregătim acasă", spune el, de la bun început. TTrebuie să fim atenţi, cu cât sunt mai puţini aditivi alimentari, cu atât mai bine - dar de exemplu salicilatul e de pe vremea străbunică-mii, când pregătea compoturi şi dulceţuri".


În plus, Hâncu spune în ce priveşte aditivii alimentari că niciunul dintre cei găsiţi pe piaţa din România nu e interzis. "Niciun e pe lista celor aprobate de România nu e cancerigen. E clar şi stabilit. Nu e dovedit nimic. Sfatul e foarte clar, să evităm pe cât posibil alimentele foarte procesate - cu cât e mai procesat, cu atât are mai mulţi aditivi", spune nutriţionistul.


În sens opus, spune Hâncu, alimentul procesat e cel care provine dintr-un aliment de bază - parizer, crenvurşti, varietăţi de şuncă, parizer fără carne, hiperprocesat şi hiperprelucrat. "Fără parizer, fără crenvurşti - toate categoriile. Producătorii până acum nu au reuşit să demonstreze că respectă reţete tradiţionale. Un producător de parizer mi-a spus: „dacă eu aş face un parizzer conform standardelor cunoscute, aş falimentar". Atunci produci cu bună ştiinţă un produs finit despre care ştii că nu e sănătos", spune nutriţionistul.

Comenteaza