Ce ţări europene au decis să înceapă vaccinarea copiilor de 12-15 ani

Ce ţări europene au decis să înceapă vaccinarea copiilor de 12-15 ani

România este prima țară din Uniunea Europeană care a demarat campania de vaccinare anti-COVID la grupa de vârstă de 12 – 15 ani.

În urmă cu exact o săptămână, Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech și pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani. Schema de vaccinare este aceeași ca la adulți, două doze la interval de 21 de zile. România a dat startul vaccinărilor pentru categoria de vârstă 12-15 ani miercuri, 2 iunie, în prima zi fiind imunizați 1.903 copii. Mai mult, începând din 1 iunie, platforma de programări la vaccinare a fost optimizată astfel încât să permită programarea copiilor cu vârsta de 12 ani și peste, prin contul părinților

După "verdictul" UE, și alte țări europene au anunțat că vor începe vaccinarea micilor adolescenți. Germania va începe vaccinarea de luni, 7 iunie și tot de atunci începe imunizările și Polonia, iar Franța a anunțat că tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani vor putea fi vaccinaţi împotriva COVID-19 începând cu 15 iunie.

De asemenea, conform Rador, în Lituania vaccinarea copiilor peste 12 ani începe în iunie, Austria intenționează să vaccineze 340.000 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani până la sfârșitul lunii august, potrivit site-ului de știri Vindobona, iar în Estonia vaccinarea adolescenților este de așteptat să înceapă până în toamnă, potrivit postului public de radio ERR, care îl citează pe șeful consiliului guvernamental pentru COVID-19.

Totodată, pe 2 iunie Israelul a anunțat că va începe administrarea serului anti-COVID Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12-15 ani, în timp ce în SUA, administrarea vaccinului la adolescenţi a început la mijlocul lunii mai.

Comenteaza