Centrele de vaccinare de tipul drive-thru, funcţionale de la final de aprilie. Vor fi şi la Cluj-Napoca

Centrele de vaccinare de tipul drive-thru, funcţionale de la final de aprilie. Vor fi şi la Cluj-Napoca

Secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, susţine că vaccinarea în centrele mobile ar putea începe până la finalul lunii aprilie. În paralel, autorităţile organizează centre de vaccinare de tipul drive-thru şi pregătesc campania de vaccinare din cabinetele medicilor de familie.

Secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunţat luni că autorităţile caută soluţii pentru impulsionarea campaniei de vaccinare. Pentru comunităţile rurale şi izolate, soluţia cea mai bună este centrul mobil. Aceste centre ar putea fi operaţionalizate până la finalul lunii aprilie şi vor avea capacitatea de vaccinare de 90 de persoane pe zi.

În paralel, se lucrează pentru organizarea centrelor de vaccinare de tipul drive-through. Mai multe centre sunt pe cale să fie înfiinţate la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Deva, a spus Baciu, la Digi 24. În ceea ce îi priveşte pe medicii de familie, Baciu a declarat că din totalul de 11.000 de medici, 3.080 şi-au manifestat dorinţa de a participa la campania de vaccinare.

Comenteaza