Cum să scapi de durerile de cap fără medicamente

Cum să scapi de durerile de cap fără medicamente

Durerile de cap pot fi cauzate de numeroşi factori, printre care se numără: stresul, epuizare fizică, alergii, oboseală a ochilor, postură necorespunzătoare sau deficienţe nutriţionale. Avem la îndemână câteva remedii naturiste care fac minuni.

Ceapa

Este un ingredient nelipsit din bucătăria ta,pe care îl foloseşti la prepararea multor mâncăruri delicioase. Fitoterapeuţii recomandă ceapa,mai ales că este un ajutor uimitor,cu multe beneficii contra migrenei. Tai o ceapă în două şi inhalezi mirosul ei. Dacă acest truc nu este suficient şi durerea persistă,aplică-ţi pe frunte sau pe tâmple cataplasme cu rondele de ceapă. Le ţii aproximativ 1 oră pe zonele dureroase,iar migrena se va diminua.

Eucaliptul

Conţine numeroase substanţe cu efecte calmante,aşa că mulţi specialişti recomandă uleiul esenţial de eucalipt albastru (Eucaliptus globulus). În caz de cefalee,se adaugă 10-15 picături de ulei esenţial de eucalipt în cada umplută cu apă,înainte de a face baie. De asemenea,pentru a ameliora durerile de cap,se fac inhalaţii cu ulei esenţial de eucalipt. Se adaugă 10 picături la 100 ml de apă clocotită,se toarnă într-un vas şi se inhalează,acoperind capul cu un prosop.

Sunătoarea

Este o plantă recomandată de fitoterapeuţi în special femeilor care au migrene influenţate de menstruaţie. Încearcă o infuzie de sunătoare (Hypericum perforatum),preparată din 5 g de plantă,lăsată la infuzat în 250 ml de apă clocotită. Ceaiul se bea ori de câte ori este necesar.

Bea apă

Deshidratarea poate cauza dureri severe de cap. Un pahar cu apă poate rezolva problema în câteva minute.

Aplică o compresă caldă pe frunte.

Căldura va ajuta vasele de sânge să se dilate, îmbunăţind circulaţia şi ajutând la alinarea durerii.

Comenteaza