Dietele personalizate, noul trend în nutriţie. Dispare moda porțiilor mici, servite frecvent

Dietele personalizate, noul trend în nutriţie. Dispare moda porțiilor mici, servite frecvent
În lumea nutriției există o abordare convențională potrivit căreia cu cât frecvența meselor este mai mare cu atât sunt arse mai eficient caloriile, iar poftele pot fi ținute în frâu mai ușor. Astfel, noțiunea celor șase sau mai multe „mini-mese” pe zi, suficiente pentru ca organismul să aibă energie până la următoarea îmbucătură, a fost recomandată drept o abordare dietetică mai eficientă pentru slăbit în comparație cu împărțirea hranei în trei mese mai generoase. Însă, știința evoluează și aduce răspunsuri care nu mai sunt atât de radicale.

„În urmă cu câțiva ani, cu toții credeam că este nevoie de mai multe mese pe zi pentru ca metabolismul să fie alimentat... Că focul trebuie hrănit, iar cuptorul trebuie să ardă continuu. Însă acea teorie este relativă, iar noi cercetări demonstrează că metabolismul nu încetinește dacă nu se mănâncă de mai multe ori pe zi", a declarat citată Martha McKittrick, dietetician american cu o experiență de peste 20 de ani în consultanță în domeniul slăbirii.

CITEŞTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI

Comenteaza