Dr. Quinn: Azi punem pe masă sparanghel! Plin de beneficii pentru sănătate!

Dr. Quinn: Azi punem pe masă sparanghel! Plin de beneficii pentru sănătate!
Există o mulțime de motive pentru care ar trebui să-ți umpli farfuria cât mai des cu sparanghel.sparancghel5 Leguma de culoare verde intens este plină ochi de vitamine și minerale, cum ar fi vitaminele A, C, E, K, si B6, precum si acid folic, fier, cupru, calciu, proteine și fibre.

Datorită tuturor acestor substanțe nutritive, sparanghelul are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Fript, la grătar, fiert la abur, gătiți-l cum vreți și cum vă place, însă consumați-l cât mai des!

Iată câteva motive pentru care trebuie să faci acest lucru:

  • Contribuie la scăderea în greutate. 
  • Sparanghelul are puține grăsimi și puține calorii (o cană plină cu această legumă nu are mai mult de 32 de calorii!), în schimb conține o mulțime de fibre solubile și insolubile, care sunt o alegere excelentă pentru cei care încearcă să slăbească. Deoarece organismul uman digeră fibrele foarte greu, sparanghelul te va ajuta să te simți sătulă multă vreme. Pentru a maximiza arderea caloriilor, consumați-l alături de un ou fiert tare.
  • Contribuie la curățarea tractului urinar. Sparanghelul este un diuretic natural, datorită conținutului ridicat de aminoacizi. El ajută la eliminarea toxinelor și la prevenirea infecțiilor urinare.
  • Este plin de antioxidanți. Aceștia, se știe, ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. Atunci când consumați sparanghel, încercați să nu îl gătiți prea tare, deoarece prin fierbere sau coacere excesivă își poate pierde o parte dintre proprietățile sale benefice pentru organism.

Găseşti mai multe beneficii pe Dr. Quinn.

 

Comenteaza