Dr. Quinn: De ce alimente se feresc nutriţioniştii

Dr. Quinn: De ce alimente se feresc nutriţioniştii
V-ați întrebat vreodată ce mănâncă nutriționiștii? Sau, mai bine spus, ce anume evită să consume? Până la urmă și ei sunt oameni, suspuși greșelii și poftelor, așa că din când în când se mai delectează cu o prăjiturică sau un hamburger. Un studiu recent al cercetătorilor americani, realizat pe baza mai multor interviuri luate unor specialiști în nutriție, a făcut un top al alimentelor pe care aceștia le consumă extrem de rar sau deloc. (iar acest lucru ar trebui să-l facem, desigur, și noi).

Pâine albă
Înainte de a fi măcinat, grâul din care se face pâinea albă a fost rafinat, asftel că nutrienții importanți (inclusiv tărâțele bogate în fibre), au fost îndepărtați, pentru a se putea prelungi termenul de valabilitate al produsului. Practic, pâinea albă ajunge să conțină doar calorii goale, fără acele beneficii pe care le aduce organismului pâinea din făină integrală.

Dressingurile pentru salate din comerț
Majoritatea acestor sosuri, prezentate în sticle cu design atrăgător și etichete colorate, conțin zahăr și multe grăsimi, sodiu și conservanți. Tocmai de aceea, nutriționiștii recomandă dressingurile preparate acasă, din ingrediente naturale.

Alte alimente de care se feresc nutriţioniştii.

Comenteaza