Dr. Quinn: De ce alimente se feresc nutriţioniştii
- Scris de Ziua de Cluj
- 07 Mar 2017, 14:33
- Sănătate
- Ascultă știrea
Pâine albă
Înainte de a fi măcinat, grâul din care se face pâinea albă a fost rafinat, asftel că nutrienții importanți (inclusiv tărâțele bogate în fibre), au fost îndepărtați, pentru a se putea prelungi termenul de valabilitate al produsului. Practic, pâinea albă ajunge să conțină doar calorii goale, fără acele beneficii pe care le aduce organismului pâinea din făină integrală.
Dressingurile pentru salate din comerț
Majoritatea acestor sosuri, prezentate în sticle cu design atrăgător și etichete colorate, conțin zahăr și multe grăsimi, sodiu și conservanți. Tocmai de aceea, nutriționiștii recomandă dressingurile preparate acasă, din ingrediente naturale.
Alte alimente de care se feresc nutriţioniştii.